Under onsdagskvällen utbröt slagsmål både vid Häggvik och Rotebro station till följd av förseningarna. Foto: privat

Slagsmål vid pendeln till följd av tågstrulet

Polisen tvingades under onsdagskvällen skicka enheter till pendeltågsstationerna i Häggvik och Rotebro där flera slagsmål utbröt till följd av trängsel till ersättningsbussarna.

  • Publicerad 11:37, 17 maj 2018

På onsdagseftermiddagen revs en kontaktledning ner norr om Upplands Väsby. All tågtrafik norrut stoppades på grund av den brand som uppstod på banvallen till följd av händelsen.

– Det blev tumultartat och irriterat. Vid Rotebro station och senare på kvällen även vid Häggviks station, säger Johan Lundgren, kommunpolis i Sollentuna.

Ersättningsbussarna som sattes in var otillräckliga för att i rusningstid få med sig alla resenärer. Busschaufförerna gick även en kamp mot taxichaufförer och privatbilister om att komma fram till frustrerade resenärer vid stationerna.

– Ja, man blockerade varandra. Vi fick rapporter om slagsmål och var på plats med flera resurser, säger Johan Lundgren.

Om någon frihetsberövades till följd av bråken vet han inte i dag. Fram till 21-tiden på onsdagskvällen var det stökigt vid stationerna.

Hur fungerar det i dag, endast två av fyra spår är öppna fram till eftermiddagen och flera avgångar inställda?

– Jag förväntar mig att det fungerar bättre, säger Johan Lundgren.

Beisi Sundin på Trafikverkets pressjour konstatera dock att problemen ännu inte är över.

– Vi öppnade två av fyra spår i går kväll, men två vägspår är fortfarande stängda. Vi har sagt att de ska vara i gång i eftermiddag

Senaste prognosen är att fyra spår ska vara öppna mot Arlanda och Uppsala från klockan 16.00 i eftermiddag.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Miljöpartiet inleder samtal med Alliansen

Nyheter I dag inleds samtalen mellan Alliansen och Miljöpartiet. Förhoppningen är att bilda ett gemensamt styre i Stockholms läns landsting.måndag 24/9 9:30

"Killar stämplas inte på samma sätt"

Nyheter Sociala medier, höga krav och att tjejer och killar stämplas på olika sätt utifrån samma beteenden. Det är några av de största orsakerna till att unga mår dåligt idag, tror ungdomarna som Vi i...fredag 21/9 11:04

Färre unga dricker – men fler mår dåligt

Nyheter Färre röker och dricker, men fler Sollentunaungdomar testar droger. Dessutom ökar andelen unga som ofta känner sig ledsna och deppiga. Särskilt unga killar är svåra att nå ut till för att erbjuda...fredag 21/9 11:03