Dom. Den man som fått öknamnet "slaktaren från Enköping" får inget tidsbestämt straff. Foto: Mostphotos

"Slaktaren" får sitta kvar i finkan

Morddömd kommer fortfarande att ha livstids fängelse.

  • Publicerad 15:58, 26 nov 2018

En nu 70-årig man dömdes 1989 till livstids fängelse för bland annat fem mord. Mannen har i medierna kallats för "slaktaren från Enköping".

Mannen har två gånger tidigare ansökt om att få livstidsstraffet omvandlat till ett tidsbestämt straff utan att lyckas. Tingsrätten bedömde 2013 att det fanns risk för att mannen skulle kunna återfalla i brottslighet.

Nu har Örebro tingsrätt prövat saken på nytt och inte heller den här gången vill domstolen bevilja att livstidsstraffet ska bli tidsbestämt. Tingsrätten bedömer även den hår gången att det finns en "konkret och beaktansvärd risk" att mannen återfaller i brottslighet.

Försvarsmakten vill inte styra invandringsdebatten

Nyheter Psyopsförbandet i Enköping ska motverka vilseledande information. Det innebär inte att man styr den politiska debatten, menar stabschefen Magnus Hildebrandt. – Det görs med syftet att debatten ska...fredag 16/8 12:57

Pierre Schori pratar om kärnvapen i Grillby

Nyheter Tidigare toppdiplomaten Pierre Schori kommer till Grillby den 31 augusti. Han ska då hålla tal om klimatförändringar och kärnvapen.fredag 16/8 11:39