Dom. Den man som fått öknamnet "slaktaren från Enköping" får inget tidsbestämt straff. Foto: Mostphotos

"Slaktaren" får sitta kvar i finkan

Morddömd kommer fortfarande att ha livstids fängelse.

  • Publicerad 15:58, 26 nov 2018

En nu 70-årig man dömdes 1989 till livstids fängelse för bland annat fem mord. Mannen har i medierna kallats för "slaktaren från Enköping".

Mannen har två gånger tidigare ansökt om att få livstidsstraffet omvandlat till ett tidsbestämt straff utan att lyckas. Tingsrätten bedömde 2013 att det fanns risk för att mannen skulle kunna återfalla i brottslighet.

Nu har Örebro tingsrätt prövat saken på nytt och inte heller den här gången vill domstolen bevilja att livstidsstraffet ska bli tidsbestämt. Tingsrätten bedömer även den hår gången att det finns en "konkret och beaktansvärd risk" att mannen återfaller i brottslighet.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Simhallen måste stängas för akut renovering

Nyheter Simhallen i Enköping är i dåligt skick. Nu måste simhallen hållas stängd i tre dagar nästa vecka för en akut renovering. – Det läcker en hel del, säger Iréna Store, som arbetar i Idrott shuset.torsdag 21/2 13:35

Klippte fel testikel – båda fick tas bort

Nyheter En läkare råkade av misstag klippa bort fel testikel på en patient under en operation på Lasarettet i Enköping. Båda testiklarna fick tas bort. – Vi ser förstås jätteallvarligt på det här och...torsdag 21/2 11:11