Släktföretagare är årets Upplandsbonde

Den 5 april fick Anna Franck och Mikael Eriksson samt deras son Rickard med sambo Erica Eriksson motta priset Årets Upplandsbonde på Taxinge Slott.

  • Publicerad 18:17, 11 apr 2018

Priset delas årligen ut av Svenska Hushållningssällskapet. ”Familjerna är målmedvetna och energiska och har på ett föredömligt sätt kompletterat lantbrukets verksamhet med närliggande verksamheter” står det att läsa i nomineringen.

− Det betyder mycket att få bekräftelse för det vi gör, vi blev förvånade och jätteglada, säger Erica Eriksson.

Hennes svärfar Mikael Eriksson instämmer.

− Vi brinner för det här, säger han, som är uppväxt på gården och inte kan tänka sig ett annat jobb än lantbruket och byggföretaget.

Skolbesök om mat

Gården är på 150 hektar och de är så gott som självförsörjande. De har 150 stutar som betar för öppna landskap, höns och sommartid även grisar, får och kaniner, lanthandel med egna och andra lantbrukares varor, spannmålsodling, ensilageentreprenad, byggföretag och de tar emot skolbesök där barnen får lära sig om var maten, fikabullen och mjölken kommer ifrån.

− Det är roligt med de egna korvarna och burgarna, som vi gör i samarbete med Almunge. Vi kommer med recept och de tar fram det, säger han med blicken mot charkdisken i lanthandeln.

Priset på 10 000 kronor kom väl till pass då de renoverar lanthandeln.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19