Leif Wallin, snögeneral på Lida friluftsgård, garanterar att vintern inte är slut. Foto: Arkiv/Julia Jernberg, Lida friluftsgård

Slask, regn och plusgrader – men här kan du ändå vintersporta i helgen

Hallå där... Leif Wallin, platschef på Lida friluftsgård. Det har varit plusgrader och regn i veckan. Är det slut med vintersportandet nu?

  • Publicerad 11:30, 25 jan 2018

– Nej, det är det definitivt inte, vi har konstsnö så det räcker i både skidspår och pulkabacke. Skidspåret är 1300 meter långt och just nu är det tyvärr lite skräpigt efter nattens vår och snö. Så fort vi får en prognos på minusgrader går vi ut och snyggar till det i spåren. Som det ser ut nu så ska natten kunna komma ner under noll, då gör vi det troligtvis ikväll.

Blir det mycket sena kvällar för er på Lida nu?

– Ja nu får vi verkligen låta temperatur och väder styra våra arbetstider. Vi körde snökanoner i tre dygn på raken när det var kallt. Och vi kan inte fixa spår och backar när folk är ute och åker, så det blir lite annorlunda arbetstider den här tiden på året, säger Leif Wallin.

Så är det isen också, går den att åka på?

– Vi plogade den tisdag och onsdag men nu ser det nästan ut som att det är öppet vatten nere på isen, det är jätteblött. Jag tittar ut över sjön just nu och ser ingen snö. Skridskoåkningen kommer bli svårt till helgen, det måste bli mera kallgrader för att det ska gå.

Förra helgen var pulkabacken och längdspåret öppet. Blir det någon utförsåkning till helgen?

– Vi har gjort snö för barnbacken men den läggs inte ut till helgen, det måste bli kallare först. Men jag tror att det kan bli en bli en jättefin helg vädermässigt. Bara folk inte tittar ut genom fönstret och bedömer läget efter hur det ser ut utanför fönstret. Då tror man att vintern är över, men det är den inte!

Håll koll på vinterläget

Lida friluftsgård lägger ut information om snö- och isläge i backar och på sjön. Håll koll på lida.nu och på Lida friluftsgård på Facebook.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.