Renovering. Viggbyskolan (till vänster) är en av de skolor som planerar att bygga om. Näsbydalskolan kan få en helt ny byggnad. Foto: Hege Hellström

Slitna Täbyskolor ska rivas eller renoveras

Flera skolor i kommunen anses vara omoderna och i behov av renovering. Kommunen överväger om de ska renoveras eller rivas helt.

  • Publicerad 19:07, 3 jan 2018

I november skrev vi om att Näsbydalskolan riskerar böter på grund av en rad brister i fastigheten. Snart kan skolan få en helt ny byggnad.

– Förslaget just nu är att bygga en helt ny byggnad, den ligger på ritbordet nu, säger Maria Östholm, fastighetschef på Täby kommun.

Enligt henne är utformningen på dagens skola, med en stor innergård som skapar långa avstånd, inte särskilt modern.

Kommunen ser över flera skolor, däribland Viggbyskolan.

– Där tänker vi bygga en ny byggnad så att vi slipper flytta ut barnen i paviljonger. Då tittar vi på en ny byggnad som också kan fungera som en bullervall, från E18. Vi ser att trafiken ökar, säger Maria Östholm.

– Den gamla byggnaden kommer vara kvar, moderniseras och tillgänglighetsanpassas. Den har också stora renoveringsbehov.

Skolhagenskolan i Täby Kyrkby ligger också under lupp. Här har det tidigare poängterats att byggnaden är omodern. Om Skolhagenskolan ska rivas och få en helt ny byggnad eller renoveras är inte helt bestämt.

– Där är vi inte riktigt klara. Vi håller på och ritar och tittar på volymerna. Det är framför allt att bygga en riktig skolbyggnad till Midgårdsskolan, som nu håller till i paviljonger. Då passar vi på att titta på Skolhagen också, säger Maria Östholm.

Vid Kyrkskolan i Täby Kyrkby har kommunen fått ett bygglov för en ny byggnad. Linden (en enplansbyggnad bredvid den stora skolbyggnaden) ska rivas och där ska det byggas en ny byggnad.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sjukhusen förbereder sig för fortsatt hetta

Nyheter Tar in extra kylaggregat Länets akutsjukhus förbereder sig för att hantera den ihållande värmeböljan. Bland annat genom att utrusta sjukhusens enheter med extra kylaggregat. "Om den här värmen fortsätter räknar vi med att vi...fredag 20/7 7:30

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Vi är stockholm