Slitsam släckning med tre gånger fler bränder

Räddningstjänsten i Enköping/Håbo har under sommaren släckt 27 bränder i skog och mark. – Det är ungefär tre gånger mer än en normal sommar, säger brandmästare Henrik Hammarberg.

  • Publicerad 00:49, 2 aug 2018

Under juni och juli har räddningstjänsten i Enköping/Håbo fått arbeta hårt.

Mellan 1 juni och 30 juli har räddningstjänsten Enköping/Håbo bekämpat 27 bränder i skog och mark.

Den värsta i Enköping var i mitten av juli då det brann i Annelund.

Den brand som krävt mest av räddningstjänsten Enköping/Håbo i sommar var den i Åby/Hällby i Håbo, där det brann i en kraftledningsgata.

Andra större bränder?

– Vi har haft ytterligare fem bränder där vi jobbat på plats 10 timmar eller mer med flertalet enheter (antal brandbilar) på plats.

Räddningstjänsten har även stöttat i Sala, Heby, Tärnsjö och Västerås.

Hur hårt har det varit?

– Det märks att fordon och material slitits hårt eftersom vi har haft flera större reparationer på fordon till exempel.

Slitigt för personalen?

– Absolut, det har varit jobbigt, men all personal har jobbat otroligt bra och effektivt i värmen. Och när branden är släckt återstår ju många timmar av arbete med återställning av fordon, slangtvätt med mera hemma på stationerna, säger Henrik Hammarberg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Bygg det lokala bortom blockpolitiken

Nyheter Ett JP Johansson-museum, en stadsarkitekt och en landsbygdsutvecklare. Det är viktiga frågor för Nystart Enköping.tisdag 21/8 15:56

Fängelsedomar mot par som straffade barn med kallbad

Nyheter Ett Enköpingspar döms av Svea hovrätt för synnerligen grov misshandel. Den 22-årige mannen döms till fem år och 6 månader i fängelse samt utvisning till år 2028. Den 30-åriga kvinnan döms till fem...tisdag 21/8 14:21