Fängelse. Domen har nu fallit för den man som misshandlat flera personer i Danderyd. Foto: Mostphotos

Slog 72-årig kvinna med stol - upprepade gånger

Den 40-årige mannen hade bara hunnit flytta in i lägenheten i Danderyd när de började irritera sig på grannarna. Det slutade med att mannen slog en 72-årig kvinna i grannlägenheten med en stol, flera gånger.

  • Publicerad 15:36, 1 dec 2017

Den 9 december 2015 gick 40-åringen en trappa upp till grannen, som vederbörande hade en konflikt med. 40-åringen gick in i lägenheten där grannarna, en 72-årig kvinna och en 79-årig man, bodde. Mannen satt och tittade på tv, men den 40-åriga mannen menade att det lät som att det pågick en fest i lägenheten. Den äldre kvinnan sa enligt 40-åringen något i stil med ”om du är så känslig borde du kanske sova utomhus”, varpå 40-åringen slog henne i ansiktet så att hon föll till golvet. Därefter tog den yngre mannen upp en stol och slog kvinnan med den. Enligt kvinnan slog han ”tills stolen blev till spillror”, eller mellan 10 till 20 gånger. Kvinnan fruktade för sitt liv.

40-åringen slog även den äldre mannen så att denne föll mot ett glasbord och tuppade av. Han fick även sprucken läpp och skrapsår på ryggen. Våldet upphörde inte förrän 40-åringens sambo kom och drog bort honom.
Kvinnan drabbades av en fraktur på käkbenet, bulor, sårskador, svullnad och smärta. Hon var rädd för att bo i samma hus som gärningsmannen. Hon gick i samtalsterapi efter misshandeln. 79-åringen blev yr och ängslig och ville helst vara på lantstället.

40-åringen säger att han enbart slagit mot kvinnans ben, och att han slagit mannen för att han tolkade det som att 79-åringen kunde ha haft en kniv. Han menar också att paret hotat honom.

En annan misshandel där 40-åringen är inblandad skedde i april 2015, också då i Danderyd. En 74-årig man som var ute och gick med sin hund stötte på 40-åringen och hans sambo vid två bilar som 40-åringen skulle sälja. 74-åringen hade lagt märke till bilarna och frågade varför de saknade registreringsskyltar. Nästan direkt slog den yngre mannen den äldre två gånger i ansiktet så att den äldre mannen ramlade. Sambon ingrep genom att greppa tag om 40-åringen, enligt den misshandlade mannen. Han fick en fraktur i höften och har inte återgått till sitt halvtidsarbete efter händelsen.

40-åringen hävdar att 74-åringen var aggressiv och skrek, och att han själv bara utdelat två slag med öppen hand.

Gärningsmannen har dömts för misshandel vid två tidigare tillfällen, och när det gäller de ovanstående tre misshandlarna får han straffet sju månaders fängelse. Han ska också betala skadestånd till offren. Han och familjen har flyttat från lägenheten i Danderyd.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Pepparkakshus ska lyfta Vallentunafond

Nyheter Vill uppmärksamma odiagnostiserade sjukdomar Har du bakat ett ståtligt, roligt eller udda pepparkakshus? I så fall kan det bidra till större kunskap om diagnostiserade sjukdomar.tisdag 18/12 16:56

Täbys simhopp sätter siktet på en SM-medalj

Nyheter ”Täby sim har väldigt många kvinnliga stjärnor” Hon har haft Täby simhall som ett andra hem sedan barnsben. Nu blickar Täbytjejen Cornelia Jerresand, 18, mot målet att kamma hem en SM-medalj.tisdag 18/12 13:13