FRIAS. Två poliser slog en Bajensupporter med batong. Helt okej, enligt Tingsrätten i Malmö. Foto: Mostphotos

Slog Hammarbysupporter med batong – frias

Två poliser slog ett hammarbyfans med batong i samband med en fotbollsmatch i Malmö. Malmö tingsrätt väljer att fria poliserna.

  • Publicerad 19:38, 20 nov 2017

Det var i november förra året som Malmö FF och Hammarby spelade mot varandra. Som vanligt när lagen möts räknas det som en högriskmatch.

Polisens målsättning var att hålla isär supportergrupperna. Detta misslyckades då många Hammarbyare hade tagit sig till Möllevångstorget.

Situationen blev kaotisk och ett stort antal personer, vissa med maskering och tillhyggen i händerna, rusade runt på gatorna. Två poliser slog i samband med stöket en Hammarby-supporter med sina batonger. Något som Tingsrätten i det här fallet anser vara okej.

– I den situation som rådde på platsen och som poliserna befunnit sig i har de haft rätt att använda våld. Våldet har med hänsyn till omständigheterna varit både befogat och försvarligt varför poliserna ska frias, säger rådmannen Anna Täcklind i ett pressmeddelande.

De båda polismännen som stått åtalade för misshandel alternativt tjänstefel frias.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.