P för parkering. Tillstånden som flera Lovöbor har haft på parkeringsplatserna vid Kungsgården har nu dragits in. Foto: Lisa Halldén

Slottet sätter p för Lovöbornas parkering

Ända sedan parkeringen på Karusellplan blev avgiftsbelagd har runt 15 Lovöbor kunnat parkera vid Kungsgården istället. Men nu tar slottsförvaltningen bort den möjligheten.

  • Publicerad 16:28, 25 feb 2020

Sommaren 2018 satte Statens fastighetsverk avgift och maxtid på alla tre parkeringar vid Drottningholmsparken.

Karusellplan gick från inofficiell infartsparkering till att stå närmast tom, och många pendlare var upprörda. "Ett hån", kallade en pendlare den tomma parkeringsytan.

För att lösa parkeringsbehovet för Lovöborna införde Drottningholms slottsförvaltning tillfälliga tillstånd för cirka 15 Lovöbor vid Kungsgården, vid infarten från Rörbyvägen.

Kommunen säger nej till parkering på grusplan i Drottningholm

Men nu har det satts p för det. Tillstånden har förlängs med två månader i taget, men från och med 1 mars kommer de helt upphöra.

I ett skriftligt svar till MälaröDirekt berättar slottsförvaltningen att de sedan januari har två nya hyresgäster som ska starta upp hästverksamhet och därför själva behöver sina parkeringar.

"Det innebär att Kungsgården får mindre parkeringsmöjligheter samtidigt som vi ska tillgodose både hyresgäster och besökare till Kungsgården med parkeringar. Kungsgården planerar i dagsläget sin egen parkeringslösning och kan inte erbjuda Lovöborna några parkeringsplatser", skriver förvaltningen.

Trots coronan: De fortsätter träningen på Södrans utegym

Nyheter Tillsammans. Träningsgänget: "Det känns viktigt att vi fortsätter hålla igång" Ett hälsoprojekt som tog slut blev startskottet för gänget som träffas vid utegymet på Södran varje måndag. Och de låter inte coronapandemin komma i vägen för deras träning.fredag 3/4 14:32

Scoutkår efterlyser minnen till 90-årsjubileum

Nyheter Ordnar nostalgisk utställning 2021 firar Mälarscouterna 90 år. Men redan nu efterlyser de tidigare scouter som kan bidra med lite nostalgi i form av berättelser från dåtidens lägereldar.fredag 3/4 14:27

Experten: Staten måste skjuta till mer pengar

Nyheter Mindre företag drabbas hårdast av coronakrisen Små marginaler och en snöbollseffekt leder till att många mindre företag ligger risigt till, på grund av coronakrisen Det menar Erik Sjölander, näringspolitisk talesperson på Småföretagarnas...fredag 3/4 13:50