TRASIGA IGEN. Citybanan och station Stockholm City invigdes 2017, och rulltrapporna sades vara underhållsfria. Så är inte fallet. (OBS: Genrebild) Foto: Maja Brand

SL:s besked: Då kan Stockholm city öppna igen

Inga södergående tåg har kunnat stanna vid Stockholm city under dagen på grund av trasiga rulltrappor.

  • Publicerad 19:15, 25 mar 2019

Inga södergående tåg har stannat vid Stockholm City under hela dagen på grund av avstängda rulltrappor. För folk ska kunna ta sig ner till perrongerna på Stockholm City måste rulltrapporna öppnas och prepareras för att folk ska kunna gå i dem.

Problem för pendeltågen hela dagen

– Det handlar om att kunna säkerställa så att folk kan gå i rulltrapporna. För att kunna göra det måste vi kalla dit en person som gör i ordning det och tekniskt säkerställer så att det inte sker en olycka, säger Johan Nordgren på SL:s pressjour.

Tidigare var prognosen att hela stationen skulle kunna öppna vid klockan 16 imorgon tisdag, men nu siktar SL på att kunna öppna rulltrapporna redan nu under måndagskvällen. Därmed kan södergående tåg också stanna vid Stockholm City, men det är för tidigt att säga en exakt tid.

– Jag vågar inte ge en exakt tid, men förhoppningsvis kan man åka från Stockholm City imorgon bitti, säger Johan Nordgren och tillägger:

– Men jag rekommenderar att man tar sig en extra titt i appen innan man ger sig ut imorgon, där finns uppdaterad information.