SL:s bussdepå totalförstörd efter branden

Släckningsarbetet av branden i bussdepån på Kungsholmen trappas ner. Enligt Storstockholms räddningstjänst är branden under kontroll och endast eftersläckning av glödbränder återstår.

  • Publicerad 14:34, 27 nov 2018

Klockan 10.30 i går förmiddag gick larmet om en brand i den södra fordonshallen vid bussdepån på Kungsholmen. Först vid 14-tiden på tisdagseftermiddagen bedömdes branden vara under kontroll.

– Den senaste informationen jag har är att branden är under kontroll. Vi har påbörjat vårt eftersläckningsarbete och vi funderar på att trappa ner resursmässigt, säger Fredrik Liljegren, informationsbefäl vid Storstockholms räddningscentral.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Totalt har ett 50-tal enheter från Stockholms län, Uppsala och Enköping arbetat med släckningen under dygnet. På tisdagseftermiddagen arbetade tio enheter med 30 brandmän fortfarande på platsen. Det är i nuläget hur många som kommer att stanna kvar i takt med att insatsen trappas ner.

– Vi har ingen spridningsrisk. Det här handlar om små glödhärdar här och där som vi bevakar, säger Fredrik Liljegren.

Stora materiella skador

Den brandhärjade byggnaden, som är 150 meter lång, uppges vara totalförstörd. Inga personer uppges ha skadats, endast materiella skador har rapporterats.

– Den södra fordonshallen är totalt nedbrunnen. Men det finns inga uppgifter om spridning till nästa del, säger Fredrik Liljegren.

Eftersläckningsarbetet beräknas pågå till tisdagskvällen och avspärrningarna kommer att finnas kvar tills vidare av säkerhetsskäl.

Enligt Keolis är det oklart i vilken utsträckning.

Byggnadsskelett. Efter att SL:s bussdepå brunnit i mer än ett dygn återstår bara skelettet av byggnaden. Så här ser det ut på tisdagseftermiddagen då det fortfarande pyr på sina håll. Foto: Per Brandt