SL:s icke-svar på sjuka busskön vid Slussen

Efter den extrema kön med ett tjugotal bussar vid Slussen i morse, sökte vi SL för att höra hur det egentligen är fatt. Svaret: tja, om en sisådär tio år när ny t-banelinjen till Nacka är klar lär trycket lätta.

  • Publicerad 16:59, 1 mar 2018

Det var vid niotiden i morse som den extrema trafikstockningen med SL-bussar på Statsgårdsleden fångades på film av vår reporter. Ett tjugotal bussar tycks under filmens gång inte röra sig mer än några meter i taget. StockholmDirekt skickade filmen till SL, tillsammans med frågorna:

Hur reagerar ni på detta?

Är situationen ovanlig?

Beror på det extrema vädret?

Vad gör ni för att förbättra situationen?

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

SL:s presskommunikatör Ulrika Borg avböjde muntlig intervju, men återkom sedan med följande mejl:

"Stadsgårdsleden är en mycket trafikerad led vilket är en av anledningarna till att hela Slussen byggs om. Dessutom byggs tunnelbanan till Nacka ut vilket också kommer att innebära förändringar av trafiksituationen vid Slussen. Slussen är idag Sveriges största bussterminal. År 2016 gjorde ca 140 000 resenärer sina byten här och under morgonens rusningstrafik angör cirka 220 bussar per timma terminalen vid Slussen. Enbart ett körfält är i nuläget avsett för busstrafiken och belastningen blir därmed hård under morgonrusningen".

Hoppas på "bättre flyt"

Fortsättningsvis skriver SL:s kommunikatör att "det även byggs en ny bussterminal i och med ombyggnationen av Slussen och förhoppningen är att trafiken ska flyta bättre framgent. Inom några månader kommer en provisorisk bussterminal att öppnas, innan den permanenta byggs".

Bussresenär som passerar Slussen tycks alltså helt enkelt få bida sin tid.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Ett tjugotal bussar rörde sig fram i snigelfart på Statsgårdsleden imorse.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.