STRUL. SL har problem med i stort sett alla trafikslag. Även med sin app. SL:s egna förare lyckas inte heller ta sig till jobbet, vilket förvärrar strulet ytterligare. Foto: Mostphotos

SL:s nya problem – förare kommer inte till jobbet

Helgens snöoväder ställer till trafikproblem i hela länet. Problemet är att SL:s personal och förare inte heller lyckas ta sig till jobbet.

  • Publicerad 08:59, 4 feb 2019

Strulet för pendeltåg och bussar, ja alla trafikslag förutom tunnelbanan, har varit omfattande. Bland annat står Roslagsbanan helt still.

Stora trafikproblem för SL under måndagsmorgonen

En anledning är att det har snöat i helgen. En annan är faktiskt att SL:s personal, bland annat förare som ska köra pendeltåg och bussar, själva sitter fast och inte har lyckats ta sig till jobbet.

– Det är ett problem när trafikläget är så här. Vi har stora störningar på i stort sett alla trafikslag och vår personal kan då inte heller komma till jobbet, säger Claes Keisu, pressansvarig på Trafikförvaltningen.

Hur ser det ut, finns det någon prognos?

– Jag kan tyvärr inte ta fram den informationen från min position nu. Jag står själv som en inpackad sill på ett pendeltåg. Det är väldigt trångt och går mycket långsamt, säger Claes Keisu.

Som grädde på moset har SL:s app också fungerat dåligt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android