SL glömde vilket datum Saltsjöbanan stängs av på informationsbreven. Foto: Mostphotos/Läsarbild

SL:s vykortsmiss: Glömde när Saltsjöbanan stängs

Kring midsommarhelgen fick 16 000 boende hem ett vykort av SL med information om ombyggnationen av Saltsjöbanan. Det saknades bara en liten pusselbit: när avstängningen startar.

  • Publicerad 18:30, 26 jun 2017

Det är tredje sommaren som Saltsjöbanan stängs av för upprustning. Den informationen fanns med på vykortet som SL skickade ut till 16 000 hushåll i området. De boende fick utförlig information om vad arbetet innebär och vilka tider de kan räkna med buller. Men det fanns ingen information om vilket datum Saltsjöbanan skulle stängas av.

"Det är en miss"

– Det är olyckligt, det är en miss. Det skulle egentligen ha funnits en rubrik och datum på framsidan, men det ändrades i redigeringen, säger Martina Wiklund som är presskommunikatör på SL.

SL:s bajsflopp – lukten på Gullmars försvinner inte

De boende ska dock ha nåtts av information om vilka datum som avstängningen gäller.

– Det här vykortet är bara en del av helheten, det har tidigare gått ut information om själva avstängningen, säger Martina Wiklund.

Äntligen besked

Nu kommer tydliga besked om när ombyggnationen av Saltsjöbanan sätter igång.

– Det startar idag! Banan stängdes av igår, 25:e, och idag startar byggprojektet, informerar Martina Wiklund.

I dag börjar Saltsjöbanan rulla igen – men inte till Slussen

Redigeringsmissen till trots kom i alla fall stoppdatum med på vykortet: den 18 september ska Saltsjöbanan rulla igång igen. Under tiden kan boende i området räkna med en hel del buller.

Så här såg informationsbrevet ut. Foto: Läsarbild

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.