SLUSSEN. Nya Slussen sågas av kultureliten. Foto: Andreas Enbuske

Slussen-motståndare vill se Bildt och Reinfeldt protestera

I ett debattinlägg rasar kultur- och näringslivseliten mot Nya Slussen. Men Stigbergsgruppen tror att det behövs namn som Reinfeldt och Bildt för att protesterna ska tas på allvar.

  • Publicerad 12:35, 26 jan 2015

Nu uppmanar kultur- och näringslivseliten i ett debattinlägg i Svenska Dagbladet Stockholms politiker att släppa prestigen och analysera andra förslag. Petter Alexis Askergren, Benny Andersson, Love Antell, Pernilla August, Plura Jonsson och Antonia Ax:son Johnson är några av de 30 som skrivit under debattinlägget.

Rivning är inte lösningen

"Bara för att Slussen i sitt förfallna skick nu har blivit äcklig är inte lösningen rivning, glas och betong", skriver debattörerna.

Debattörerna menar att det har gått prestige i projektet och kallar Nya Slussen för ett uselt förslag.

Ingen betydelse i sig

Olle Settergren från Stigbergsgruppen, hoppas att debattinlägget ska ge ännu mer opinion, men han tror inte att inlägget i sig har någon betydelse.

– Det verkar inte spela någon roll vad folket tycker. De har bestämt sig att sjösätta Sten Nordins skandalprojekt.

Tyngre namn behövs

För att protesterna verkligen ska ta skruv behövs tyngre namn, menar Olle Settergren.

– Det skulle behövas moderater som Carl Bildt, Fredrik Reinfeldt eller Ulf Adolphsson. Eller Ingvar Carlsson eller Göran Persson, säger han .

Måndag den 2 februari kommer expertgruppens utredning om Nya Slussen.

Läs också:

Efter nya miljödomen: Nya Slussen kan byggas

"Nya Slussen - skolboksexempel på konfliktdesign"

De ska granska Nya Slussen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.