Slussenbrons nya halkdödare snart på plats

Att halksäkra Slussens gång- och cykelbro går lättare än staden trott. Än så länge har bara delar av bron behövt stängas av.

  • Publicerad 15:18, 7 nov 2017

Den här veckan installerar staden markvärme i gång- och cykelbron mellan Södermalm och Gamla stan för att en gång för alla bli av med halkan.

Den ursprungliga planen var att stänga av bron helt under arbetet men än så länge har inte det behövts.

Beskedet: Slussenbron stängs av

Cyklister uppmanas byta sida

Just nu är bara ena sidan av gång- och cykelbanan avstängd men cyklister uppmanas köra på cykelbanan på andra sidan bron för att slippa åka bland fotgängarna.

– Vi har upptäckt att det går att göra det här smidigare än väntat och vi vill absolut inte stänga av hela bron i onödan. Men vi vill helst att cyklisterna kör på andra sidan. Nu får man samsas med fotgängare men det går att gå på bron, säger Eva Rosman på Slussenprojektet.

Nu har asfalten på ena sidan bron frästs upp. På torsdag tror staden att värmeslingor ska läggas ner på tre utsatta platser på bron som då kommer att stängas av helt. Under den tiden hänvisas alla till den västra sidan närmast Mälaren.

Blixthalka vid Slussen – flera olyckor

Målet är att arbetet blir helt klart innan veckan är slut.

Halkskyddas. Slussenbron kommer att stängas av helt under slutet av veckan. Foto: Andreas Jennische

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.