Slut på sabotaget efter Arrivas hot

Varningen kan ha haft effekt. Den senaste tiden har i alla fall bussarna i Stenhamra sluppit vandalisering. – Det verkar ha höjt medvetenheten, säger Christer Ekelund, Arrivas kommunikationschef.

  • Publicerad 06:20, 25 maj 2019

Vi sätter trafiksäkerheten och kunderna och arbetsmiljön för förarna först.

Under hösten uppmärksammades att ungdomar kastade ägg på bussar i Stenhamra. Dessutom kastade sig ungdomar mot bussar i trafik för att skrämma förare.

När händelserna upprepades runt påsklovet gick kommunen ut med ett brev till vårdnadshavare med barn i årskurs fem till nio i Stenhamra. I brevet uppmanades de att prata med ungdomarna om händelsen.

Mycket i media

MälaröDirekt uppmärksammade brevet och händelserna och flera andra medier rapporterade. Det kan ha haft effekt, även om Christer Ekelund inte kan slå fast det.

– Om det är det som har gett effekt eller om det är det som har skrivits i alla trådar i sociala medier vet jag inte. Men vi har ingenting rapporterat från förarna, säger han.

Om händelserna hade fortsatt skulle det ha kommit till Arrivas kännedom, enligt Christer Ekelund.

– Förarna är uppmärksamma på det. De tycker förstås att det är påfrestande att arbeta under dessa förhållanden.

I veckan har kommunen, Arriva och polisen haft ett samverkansmöte om händelserna och om allmän trygghet.

Kan trigga andra

Christer Ekelund har noterat att händelserna nått långt utanför kommungränsen. Han noterar det med blandade känslor.

– Det är ett ansvar som vi och ni har, att rapportera på ett vederhäftigt sätt. Det riskerar att trigga fler. Det är faran, men självklart ska man skriva om det, säger han.

Tidigare har Arriva hotat med att dra in alla Stenhamrabussar kvällstid om händelserna fortsätter.

– Nu är vi ett läge där vi inte ska spekulera, men vi sätter trafiksäkerheten och kunderna och arbetsmiljön för förarna först, säger Christer Ekelund.

De hoppas att fågelskådning ska få ett uppsving på öarna

Nyheter Lokala fågelskådarna vill locka nya medlemmar Corona ställde in det planerade 20-årsjubileumet för Mälaröarnas ornitologiska förening. Nu tror föreningen att samma virus möjligen kan locka fler intresserade att börja fågelskåda.fredag 3/7 13:07

Ekerö kommun trotsar beslut om hemtjänst

Nyheter "Slår hårt mot oss anhöriga" Regeringen lämnade nyligen beskedet att kommuner inte får neka sommargäster hemtjänst. Trots det vägrar Ekerö kommun att ge sommargästen Lennart Stridsberg, som vanligtvis bor på Södermalm, den hjälp...fredag 3/7 11:14

Nu ska polisen bli mer synlig på öarna

Nyheter Stängd mötesplats. Polisen lämnar kommunhuset Efter fyra år läggs polisens kontaktpunkt Ekerö ner. I stället för en fast plats i kommunhuset väljer polisen att söka sig ut för att synas mer utomhus på öarna.måndag 29/6 11:36

Sport

    Senaste numret

    Gilla oss på Facebook

    Stockholm Direkt