Slut på sabotaget efter Arrivas hot

Varningen kan ha haft effekt. Den senaste tiden har i alla fall bussarna i Stenhamra sluppit vandalisering. – Det verkar ha höjt medvetenheten, säger Christer Ekelund, Arrivas kommunikationschef.

  • Publicerad 06:20, 25 maj 2019

Vi sätter trafiksäkerheten och kunderna och arbetsmiljön för förarna först.

Under hösten uppmärksammades att ungdomar kastade ägg på bussar i Stenhamra. Dessutom kastade sig ungdomar mot bussar i trafik för att skrämma förare.

När händelserna upprepades runt påsklovet gick kommunen ut med ett brev till vårdnadshavare med barn i årskurs fem till nio i Stenhamra. I brevet uppmanades de att prata med ungdomarna om händelsen.

Mycket i media

MälaröDirekt uppmärksammade brevet och händelserna och flera andra medier rapporterade. Det kan ha haft effekt, även om Christer Ekelund inte kan slå fast det.

– Om det är det som har gett effekt eller om det är det som har skrivits i alla trådar i sociala medier vet jag inte. Men vi har ingenting rapporterat från förarna, säger han.

Om händelserna hade fortsatt skulle det ha kommit till Arrivas kännedom, enligt Christer Ekelund.

– Förarna är uppmärksamma på det. De tycker förstås att det är påfrestande att arbeta under dessa förhållanden.

I veckan har kommunen, Arriva och polisen haft ett samverkansmöte om händelserna och om allmän trygghet.

Kan trigga andra

Christer Ekelund har noterat att händelserna nått långt utanför kommungränsen. Han noterar det med blandade känslor.

– Det är ett ansvar som vi och ni har, att rapportera på ett vederhäftigt sätt. Det riskerar att trigga fler. Det är faran, men självklart ska man skriva om det, säger han.

Tidigare har Arriva hotat med att dra in alla Stenhamrabussar kvällstid om händelserna fortsätter.

– Nu är vi ett läge där vi inte ska spekulera, men vi sätter trafiksäkerheten och kunderna och arbetsmiljön för förarna först, säger Christer Ekelund.

Fortfarande kritiskt tillstånd efter våldsamt bråk

Nyheter Tillståndet för offret är fortfarande mycket allvarligt en månad efter det våldsamma bråket i en villa i Knalleborg. Två personer sitter häktade misstänkta för händelsen.lördag 15/6 1:15

Rotary hyllar ungdomsverksamhet

Nyheter Rotarys Ekeröavdelning vill stötta verksamheter som jobbar för ungdomar. I år föll valet på Mälaröarnas motocrossklubb, som i veckan fick sitt stipendium.fredag 14/6 7:15