Shaffe Wasabi från Flemingsberg är här för andra dagen i rad för att fynda saker som annars inte brukar vara på rea. Foto: Henrik Lindstedt

Slutrea för leksaksjättar: "Slåss om sakerna"

Efter konkurs kommer utförsäljning. I går drog konkursdrabbade leksaksbutikerna Toys R Us och BR:s stora utförsäljningar igång. Men i Kungens kurva har den fullskaliga reahetsen ännu inte slagit till med full kraft.

  • Publicerad 14:05, 17 jan 2019

Många hyllor ekar tomma inne på Toys R Us i Kungens kurva och mellan dem är det förvånansvärt lugnt. Än så länge är det för tidigt på dagen för den riktiga reastormen. Men Mikaela känner ändå av hetsen.

– Folk blir som galna. De springer runt med mobilen mot örat och tar emot beställningar från alla de känner. De slåss om leksakerna!

Shaffe Wasabi från Flemingsberg är en av de som passar på att fynda.

– Jag har var här igår och det var skitmycket, köerna gick runt hela butiken.

Han har kommit hit för att fynda sådana prylar som vanligtvis inte brukar vara på rea, som bebissaker och barnvagnar.

Roxana Monti, Segeltorp:

– Jag har köpt massor av födelsedagspresenter. Min sambos familj är jättestor så det är ett eller två barn i månaden som fyller år. Jag har hittat en ettårspresent till min dotter, grejer till dockhuset, en teservis, en riddarsköld, en skateboard och andra grejer, säger Roxanna Monti.

Abbas, Sätra:

– Tv-spel, lego och gamingprodukter är helt utrensat. Jag ville köpa ett konsolspel, men det var slut. Men jag hittade den här istället, en lightsaber från Starwars. Det är George Lucas design så det är väldigt dyrt. Men får man halva priset får man passa på, säger Abbas.