Systrarna Thurin från Sollentuna VK vinner sitt tredje SM-guld. Foto: Robert Boman

SM-guld till tvillingar från Sollentuna

Sanna och Tina Thurin från Sollentuna Volleybollklubb tog hem SM-guldet på Tylösand under den gångna helgen.

  • Publicerad 17:27, 3 aug 2020

Tvillingsystrarna vann finalen under lördagen.

– Stort! Det känns så himla roligt! Vi visste att det skulle bli en tuff match och förberedde oss in i minsta detalj, säger tvillingarna till Svenska Volleybollförbundet.

I finalen mötte de Hanna Hellvig från Lidingö SK och Sara Cavretti från Beachbrothers BC. Segersiffrorna blev 21-16, 21-8.

– Hanna och Sara har spelat jättebra hela turneringen, så vi visste att vi behövde spela ruggigt bra för att ta dem. Taktiskt fokuserade vi mest på vårt eget spel, men vi servade i mitten och försökte få bort dem från andrabollslägen, och det tycker vi att vi lyckades bra med.

2017 och 2019 tog systrarna, som är födda 1992, SM-guld i beachvolley. Helgens förstaplats blir den tredje i ordningen.

Nära att ställas in

Under hösten ställdes volleybollfinalen i SM in. Vilket blev slutet på ett framgångsrikt år för Sollentuna VK under turneringen. Svenska volleybollförbundet skriver i sitt pressmeddelande att det länge oklart om årets upplaga av beachvolley-SM skulle kunna genomföras.

– När vi väl kom hit kändes det ju så klart inte som vanligt, men ju mer vi spelade, desto mer infann sig den där SM-känslan, säger Sanna och Tina Thurin till förbundet.

Vinnarna i herrklassen blev David Åhman från IKSU och Jonatan Hellvig från Lidingö SK. Jakob Molin från Sollentuna VK fick dela tredjeplatsen med Tobias Helbig från Göteborg BC:

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Starka seniorer kör stenhårt med skivstång och hantlar

Nyheter Äldsta medlemmen i Sollentuna Kraftsportklubb är 93 år Sollentuna Kraftsportklubb ökar i medlemsantal. Vi träffar Britt-Marie, Jan och Thomas – som är några av klubbens seniorer – nere på klubben där de tränar flera dagar i veckan.fredag 25/9 16:00

Så hamnade brassarna i Fanna

Sport Nu kan EnköpingDirekt berätta, genom ett kontrakt tidningen kommit över, hur fyra fotbollsspelare lämnade Brasilien för att söka lyckan i Europa – och kom till Fanna BK.fredag 25/9 9:14

200 unga idrottare känner sig undanskuffade

Sport Var ska EAI:s unga friidrottare träna? Inte på gräset på Enavallen i alla fall, menar Enköpings kommun. – Vi delar arenan med fotbollen och gör ingen skada, men nu, efter över hundra år, vill de...onsdag 23/9 8:12