Två terrängbilar, RG 32, kallade Terrängbil 16, eller "Galten" har stulits ur militärförråd i Hummelsta. Foto: Försvarsmakten

Smash-and-grab i Örsundsbro / Militärfordon stulna i Hummelsta

I Örsundsbro forcerades ett elektronikföretags portar med lastbil. I Hummelsta stals två militärfordon. På E18 kördes en lastbil in i ett TMA-fordon.

  • Publicerad 09:40, 6 feb 2020

Med en stulen lastbil forcerades dörrarna på elektronikföretagets lokaler i Örsundsbro.

Klockan närmade sig fyra på torsdagens morgon då smash-and-grab-kuppen inleddes. Inbrottslarmet gick och vittnen fanns på platsen.

Tjuvarna tog sig in i lokalen, stal elektronik som teveapparater, xbox-konsoler och Nintendo Switch bland annat. Något exakt värde finns inte fastställt.

Gärningsmännen sågs försvinna från platsen i svarta Audi-bilar. Lastbilen var stulen i Stockholm tidigare och hade falska nummerplåtar. Den lämnades kvar på platsen.

Det drabbade företaget, Nordic Box, säljer elektronik på nätet.

Teknisk undersökning görs av bil och lokaler under torsdagen.

Militära terrängbilar stals

Under onsdagen upptäcktes att två militärbilar stulits ur ett militärförråd i Hummelsta. Polisen gick ut med rikslarm i sökandet efter fordonen. Brottet kategoriseras som grov stöld.

Terrängbilarna är 7 ton tunga och brukar kallas "galtar".

Körde in i mitträcke

En man i 20-årsåldern från Uppsala körde vid halvtiotiden på onsdagens kväll in i mitträcket på riksväg 55 nära Litslena. Föraren uppgav att han blivit bländad. Inget brott misstänks direkt i samband med olyckan, men föraren visade sig sakna körkort och misstä'nks därför för olovlig körning.

Körde in i TMA-bil

En lastbilschaufför upplevde att han blev trängd av en omkörande samtidigt som han själv skulle passera ett TMA-fordon som stod uppställt i vägrenen på E18 väster om Enköping i riktnng mot Västerås, mellan Ulunda och Frösvi.

Lastbilsföraren körde in i TMA-bilens sida varvid TMA-bilens förare, en man i 30-årsåldern, fick bland annat nacksmärta och fördes till sjukhus med ambulans.

Inget åtal är väckt, men sannolikt kan misstankar komma att handla om vårdslöshet i trafik.

Foto: Mostphotos

”Rätt mycket bröd”

Nyheter I snart tjugo år har Anders och Måns levererat faktabaserad humor. Nu har deras podd ”Så funkar det” blivit en turnérande scenföreställning. Under året gör den ett stopp i Enköping. Vi fick en...fredag 28/2 9:19

Pepparsprejades i Grillby efter stök vid bilar

Nyheter Onsdag 03.58 Ugglevägen, Grillby Försök till misshandel. När två män sågs stöka runt bland parkerade bilar konfronterades de av en man som frågade vad de sysslade med. Den ene av de två besökarna...onsdag 26/2 10:34