Netonnet i Veddesta utsattes under morgonen för en smash and grab-kupp. Polisen söker nu personer som kan ha sett något i området under morgonen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Håkan Kjellgren

Smash and grab-kupp mot butik i Veddesta i morse

En butik i Veddesta utsattes under morgonen för en smash and grab-kupp. Vid halv fem körde ett okänt antal gärningspersoner in med en hjullastare i butikens vägg.

  • Publicerad 11:05, 5 apr 2016

Vid 09-tiden på morgonen är polis fortfarande kvar i butiken Netonnet i Veddesta. Omkring fyra timmar tidigare hade ett okänt antal gärningspersoner forcerat en yttervägg till butiken med en hjullastare.

– Vid 04.38 är det någon som ringer in till oss och säger att han har sett en gul maskin köra in i den här butiken, säger Kjell Lindgren, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Gärningspersonerna tog sig sedan från platsen i två olika bilar, som av vittnen beskrivs som en ljus bil och en mörk bil.

– En Securitasbil försökte blockera utfarten därifrån, men de kör på bilen och försvinner därifrån.

"Försökt få stopp på bilarna"

Väktaren i bilen ska inte vara fysiskt skadad efter händelsen. Under flykten slängde rånarna ut fotanglar mellan bland annat Barkarby handelsplats och Veddesta, vilket under morgonen ställde till problem för trafikanter.

– Det är flera personer som har fått punktering på bilarna under morgonen. Vi har städat så gott det går, där man har hittat fotanglar har man plockat upp dem, säger Kjell Lindgren.

Polisen bedömer att flyktbilarna körde mot Spånga, men under morgonen har ingen person gripits för smash and grab-kuppen.

– Vi har försökt få stopp på bilarna men misslyckats, säger Kjell Lindgren.

Söker vittnen

Nu pågår teknisk undersökning och det är ännu oklart om gärningspersonerna fick med sig något gods från platsen.

– Vi ska också prata med personalen om hur det brukar se ut i butiken och vad som brukar finnas, säger Kjell Lindgren.

Polisen söker samtidigt efter vittnen till händelsen och uppmanar den som har sett något som kan ha koppling till händelsen att höra av sig på telefon 114 14.

– De som gör sådana här brott vid den här tiden på morgonen borde ha utmärkt sig. Det kan till exempel finnas personer som har sett bilar köra därifrån i hög fart, och kanske fått magkänslan av att det är något som inte stämmer, säger Kjell Lindgren.

Stockholm Direkt