Populära kolgrillen på Södermalm får kritik. Foto: Josefine Thureson Kämpe

Smuts och råttbajs på populär kolgrill på Södermalm

Smutsigt kök och spår av skadedjur. En populär kolgrill på Södermalm får kritik efter miljöförvaltningens inspektion. Men nu ska allt vara åtgärdat, enligt restaurangägaren.

  • Publicerad 12:22, 26 nov 2018

Vid en inspektion av restaurangen Amida kolgrill på Folkungagatan upptäcktes flera brister på rengöring och hygien.

Bland annat var diskmaskinen och handtagen till kylarna smutsiga, taket i källaren fullt av fläckar, hyllorna i kylrummet kladdiga och tejp satt fast på arbetsbänken intill köttkvarnen. Inspektören hittade också råttbajs i ett torrförråd i källaren. Men huruvida restaurangen har haft problem med råttor är inte fastställt.

– Vi vet inte om det var gammal spillning eller ny, säger livsmedelsinspektören Olga Thanou.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hon berättar också att Amida kolgrill kontaktade skadedjursbekämpningsfirman omedelbart och att firman har varit där och placerat ut råttfällor – utifall att.

– De samarbetar ganska bra, säger Olga Thanou.

Restaurangägaren George Kalkan försäkrar att de satte igång med rengöring och renovering med en gång och anser att var ganska vanliga missar.

–  Så smutsigt är det inte. Det var inga stora grejor, vanliga mänskliga saker, säger George Kalkan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Miljöförvaltningen kommer göra ett återbesök och en extrakontroll inom kort för att se om bristerna är åtgärdade. Vilket de redan är, enligt restaurangägaren.

– Vi har redan åtgärdat allt. Vi har målat om och bytt takplattor, kyllister och torkat rent. Det var små åtgärder, säger George Kalkan.