SMYGFOTADE. Mannen ställde sig tätt bakom och smygfotade under kvinnans kjol. Foto: Mostphotos

Smygfotograferade under kjol i tunnelbanan – nu kommer domen

En man smygfotade en kvinnas underliv, men friades för sexuellt ofredande i både tingsrätt och hovrätt. Nu har Högsta domstolen beslutat i målet.

  • Publicerad 09:09, 12 maj 2017

Det var hösten 2015 som en då 20-årig kvinna tog rulltrappan upp från Östermalms tunnelbaneperrong. En man i 40-årsåldern ställde sig bakom henne och smygfotade under hennes kjol. Kvinnans kompisar märkte att det blixtrade, fick tag på mannens mobiltelefon och såg vilka bilder som tagits. Mannen erkände sig skyldig men kunde inte fökrlara sina handlingar annat än att han var full.

Smygfotade kvinnas underliv i tunnelbanan – frias från sexuellt ofredande

Mannen friades i både Tingsrätten och Hovrätten från sexuellt ofredande.

Anledning: Kvinnans sexuella integritet kränktes inte förrän efter själva händelsen. Hon märkte inte av ofredandet när det hände, enligt domstolarna.

Nu har Högsta Domstolens dom fallit. Och här blir det annorlunda.

"Med ändring av hovrättens dom dömer Högsta domstolen XX XX för sexuellt ofredande", står det i domen som blev offentlig under fredagsmorgonen.

Den dömde mannen ska betala 60 dagsböter a 50 kronor samt skadestånd till kvinnan som han ofredande genom sina handlingar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.