Heli Renman, bibliotekschef, spanar in i renoverade bibblan. Foto: Lotten Engbom

Smygkika i Täbys nya bibliotek

Snart stänger den tillfälliga bibliotekslokalen i Täbban. I januari är det dags för den nyrenoverade bibblan att välkomna bokslukare. Vi fick en liten smygtitt.

  • Publicerad 15:50, 28 nov 2017

På lördag den 2 december kommer huvudbiblioteket att ha öppet för sista gången inne i den tillfälliga lokalen i Täby centrum. Då går nämligen flytten tillbaka till huvudbiblioteket, som har renoverats.

LÄS MER: Flytten tillbaka till bibliotekshuset försenad

– Det är lite svårt att säga exakt när vi öppnar, det är en massa nya hyllor ska ställas i ordning. Men i januari någon gång. Vi ska jobba stenhårt under december för att komma i ordning, säger Heli Renman, bibliotekschef.

– Renoveringen är godkänd och besiktigad, så det är bara småjusteringar kvar.

Nytt. Heli Renman tycker att ljuset är den största förändringen. Foto: Lotten Engbom

De nya möblerna har börjat levereras till de renoverade lokalerna och nu sätts hyllor upp. Heli Renman tror att den största skillnaden är hur mycket ljusare det blivit.

– Det blir en annan stämning. Sedan tror jag att entrén kommer upplevas som mer välkomnande och öppen, säger Heli Renman.

Större. Fönstren i biblioteket har sänkts och nu går det att se ut både över torget och mot nya kommunhuset. Foto: Lotten Engbom

– Sedan har vi mer sittplatser och studieplatser, och möjlighet att lämna tillbaka böcker på utsidan när bibblan är stängd. Jag tror att det blir väldigt positivt för Täbyborna, säger Heli Renman.

Sagosoffan. Barnens avdelning ligger på samma plats i huset. Foto: Lotten Engbom

Barnens avdelning ligger där den låg tidigare, men har också renoverats.

Återlämningsrummet. Foto: Lotten Engbom

Rummet för återlämning är större och nu kan Täbyborna lämna böcker från utsidan i ett bokinkast, även när biblioteket är stängt.

Huvudbiblioteket kommer även att erbjuda söndagsöppet.

Studiero. Övervåningen ska fortsätta att vara en tyst studieplats. Foto: Lotten Engbom

I december kommer filialbiblioteken ha öppet som vanligt, och reservationer som skulle hämtas på huvudbiblioteket hämtas i Näsbypark.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Danderydsbor larmar om råttor vid Mörby centrum

Nyheter "De vill ha värme och mat på samma plats" Är det en råttinvasion i Mörby centrum? Flera Danderydsbor påstår sig ha sett de små djuren på sistone. Men enligt kommunen är det ungefär som vanligt.tisdag 23/10 11:10

Här är alla nya landstingsråd i Stockholm

Nyheter Hela uppställningen i nya blågröna styret Nu är det klart vem som får ansvar för vad i den nya blågröna majoriteten i Stockholms landsting.tisdag 23/10 10:35