Väskryckning. En äldre kvinna blev utsatt för en grov stöld i Liljeholmen. En man dömdes i fredags, bara fem dagar efter det att brottet begåtts. Foto: Sacharias Källdén

Snabb dom efter väskryckning i Liljeholmen

En man har dömts till ett halvårsfängelse för att ha ryckt en äldre kvinnas handväska i Liljeholmen. Domen kom bara fem dagar efter brottet.

  • Publicerad 10:23, 24 mar 2020

Det var söndagen den 15 mars som en 88-årig kvinna blev bestulen på sin handväska i Liljeholmen. När den äldre kvinnan hade handlat blev hon förföljd till sin port av två män. Där stal de hennes handväska, som bland annat innehöll en plånbok.

Med hjälp av övervakningsfilmer och ett samarbete med ordningsvakter i centrumet kunde en av männen identiferas. Han sågs och kunde gripas redan dagen därpå i Liljeholmen.

Bara fem dagar efter brottet, fredagen den 20 mars, genomfördes en häktnings- och huvudförhandling där den gripne gärningsmannen dömdes till sex månaders fängelse för grov stöld.

– Det här är ett exempel på gott samarbete mellan polis och ordningsvakter. Det är också ett gott exempel på ett effektivt rättssystem, säger Jesper Jonsson, utredare på lokalpolisområde Skärholmen på polisens hemsida.