Snart är det klart – arenan som ska ta Sverige tillbaka till världseliten

Sveriges internationella tennisframgångar har lyst med sin frånvaro de senaste åren. Med nybyggda Catella Arena i Danderyd hoppas några av Sveriges forna stjärnor att framtiden ska säkras.

  • Publicerad 11:25, 25 jan 2018

Du ska kunna träna med världseliten

I början av mars är tanken att den nya tennisanläggningen i Danderyd ska slå upp sina portar. Längst ned på Rinkebyvägen har du kanske sett en stor svart anläggning. Då har det tagit ungefär ett och ett halvt år sedan man påbörjade bygget.

Bakom arenabygget står företaget Good to great som, bland annat, drivs av de forna tennisspelarna Nicklas Kulti, Magnus Norman och Mikael Tillström – och syftet är att få svensk tennis tillbaka till världseliten.

– Det är hela anledningen till varför vi står här och startade det här bolaget. Vi vill få tillbaka svensk tennis till världstoppen och det är syftet med den här hallen och det är ju vad mitt hjärta klappar lite extra för, säger Nicklas Kulti.

Träna bredvid världseliten

Totalt är anläggningen strax över 9000 kvadratmeter och består av tio inomhusbanor, varav sju för tennis och tre för paddle. Men det finns även mycket mer än så. Bland annat har man byggt 18 övernattningsrum, ett stort gym, behandlingsrum, resturang och konferensrum.

– Vi har vänt på varenda sten och gått igenom varje detalj. Rent upplevelsemässigt vill vi att varje bana blir som en matchbana, de är nedsänkta och med den bästa färgkombinationen för att enklast se bollen.

– Det ska vara en öppen anläggning dit man kommer och tränar tennis, du ska kunna träna med världseliten på ena banan intill och bredvid dig på andra sidan har du morgondagens världsstjärnor.

Hur är det att etablera sig här i Danderyd?

– Det känns fantastiskt, just med närheten till stan och att det finns ett stort tennisintresse här. Sen har vi en dialog med de befintliga klubbarna om hur man kan samarbeta. Sen har marken och nu hela hallen motsvarat alla våra förväntningar.

På sikt kommer man även anlägga tio utomhusbanor och förhoppningen är att dessa står klara under 2019.

Stjärnor. De forna storspelarna Nicklas Kulti och Mattias Tillström vill se ny talang frodas på deras nybyggda arena i Danderyd. Foto: Kevin Wedin

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Politiska majoriteten bojkottar debattkväll med Danderydsborna

Nyheter "Signalerar väldigt tydligt" Imorgon tisdag är det debattkväll om framkomlighet och miljö i Danderyd. Samtliga partier är inbjudna men nu väljer politiska majoriteten i Danderyd att bojkotta kvällen.måndag 21/5 12:52