Segt arbete. Fontänen i Dalens allé blev klar förra sommaren. Men andra delar av upprustningen dröjer. Foto: Maja Brand

Snart är helt nya Dalens allé klar

Vid årsskiftet skulle upprustningen av Dalens allé vara helt klar. Men på grund av oväntade problem har arbetet stannat av i flera månader.

  • Publicerad 16:00, 15 apr 2018

Upprustningen av Dalens allé är planerad i flera etapper och inleddes redan 2016. Dammen renoverades, nya sittmöbler placerades ut och planteringsytorna förnyades med prydnadsgräs.

Hösten 2017 fortsatte arbetet. Bland annat skulle sättningar i gräs- och plattytor renoveras, grusytor ersättas av gräs och sjuka träd tas bort. Dessutom skulle säkerheten höjas genom att sätta ut farthinder på prov.

Allt skulle ha varit klart vid årsskiftet men svårigheter med att leda bort dagvattnet, efter att marken grävts upp, har gjort att arbetet fortfarande inte är färdigt.

Snart stopp för fartsyndare i Dalens allé

– Det har varit problem att leda bort vattnet på grund av att marken lutat fel. Arbetet har fått stanna upp och vi har fått mäta in väldigt noggrant för att göra de justeringar som behövs. Vi började sätta in fler brunnar, men under tiden gick tjälen i marken, säger Martin Palmlund, landskapsarkitekt på trafikkontoret.

– Plattor och brunnar hamnar inte exakt där man vill om man lägger dem i tjäle. Men nu hoppas vi på full fart, tillägger han.

Det som återstår är bland annat sättning av betongmarkplattor och ränndalplattor samt att skapa nya gångvägar med betongplattor, som ska snedda över grönytorna.

Projektet väntas nu vara klart i mitten på maj.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43

Kan Stockholms vatten ta slut nu?

Nyheter Frågor och svar om den extrema torkan Under den oväntade värmeböljan har bevattningsförbud utfärdats på flera håll i landet och ytterligare ett 90-tal kommuner uppmanar invånarna att vara försiktiga med vattenanvändningen. Men hur står...fredag 20/7 10:18