NATUR. Flora och fauna – flodhästen Hippo blommar snart vid Lötsjön. Foto: Ulrica Andersson

Snart blommar det på konstverket

Ett nytt djur har tagit plats vid Lötsjön. Förhoppningsvis ska blommor växa på honom, enligt kommunen.

  • Publicerad 11:18, 4 jul 2018

"Det är något slags gris med konstgräs", beskrivs den av en förbipasserande i telefon.

Många har blivit nyfikna på figuren invid vattnet. Men Lötsjöns nya tillskott är faktiskt en flodhäst.

"Hippo" är ett vandrande konstverk, som nu har kommit till Sundbyberg. Tredje stoppet på turnén är det; Hippo har varit i Tjolöholm och i Enköping förut.

Eftersom Sundbyberg är medlem i nätverket Swedish Society of Public Parks and Gardens, något som Vi i Sundbyberg berättat om tidigare, får Hippo vara här.

"Hippo består av metall och hönsnät. Några av stadens parkarbetare har klätt honom med gräs och förhoppningsvis kommer ängsblommor att slå ut på honom om ett tag", skriver kommunen på sin hemsida.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Städning av valkampanj inte fläckfri

Nyheter Borde vara bortplockad nu I en gemensam insats delade sju partier upp kommunen i varsitt område för att plocka ned valaffischer. Nu ska de ha tagits ned – men städningen har inte varit fläckfri.tisdag 18/9 9:56

Nu vill hon ändra lagen från riksdagen

Nyheter Fler ska komma i arbete med hårdare krav Josefin Malmqvist (M), ordförande i social- och arbetsmarknadsnämnden i Sundbyberg, har fått en plats som riksdagsledamot. – Jag hoppas ju på att få möjlighet att fortsätta minska utanförskapet,...måndag 17/9 11:52