Höjdare. Två av husen i Årstaberg är klara. Nu startar snart bygget av det tredje. Foto: Ikano Bostad

Snart byggs tredje höghuset i Årstaberg

Snart startar bygget och försäljningen av bostadsrätterna i det tredje höghuset i Årstaberg. Samtidigt står flera lägenheter i grannhuset osålda.

  • Publicerad 19:30, 23 okt 2019

Innan året är slut ska Ikano bostad ha dragit igång bygget av det sista 16-våningshuset i Årstaberg. Precis som i grannhusen blir det 78 bostadsrätter i höghuset som bolaget räknar med kommer att stå inflyttningsklart våren 2021.

Försäljningen av bostäderna ska dra igång i oktober för bolagets medlemmar och lägenheterna som finns kvar efter det släpps senare i november.

Den minsta bostaden kommer kosta nära två miljoner. Övriga priser släpps vid den officiella försäljningsstarten.

Flera nybyggda lägenheter osålda

SöderortDirekt har tidigare rapporterat att Ikano bostad inte har sålt alla lägenheter i det andra höghuset som stod färdigt i juni. Här finns det fortsatt flera lägenheter som är tomma som Ikano tvingats köpa.

Byggbolag beredda köpa osålda lägenheter

– Finns det lägenheter kvar vd inflyttningen så köper Ikano bostad dem för det ska vara tryggt att köpa bostadsrätt av oss. I det här huset är det 18 lägenheter kvar som vi köpt, säger Josefine Wikström på Ikano bostad.

Trots att försäljningen drar ut på tiden tror hon att området kommer locka nya spekulanter.

– Det är ett väldigt fint område som håller på att växa fram nära vatten och natur och fantastiska kommunikationer så det är jätteroligt att sätta den här tredje pusselbiten på plats i kvarteret, säger Josefine Wikström.