Näst på tur. Sträckan Tappström-Lindö tunnel kan snart få byggstart. Foto: Daniel Cannervik

Snart byggstart för Lindö-sträckan

Snart kan arbetet starta på nästa del av Ekerövägen. Trafikverket har skrivit kontrakt med en spansk-turkisk entreprenör.

  • Publicerad 11:47, 8 aug 2019

Vi ser positivt på att upphandlingsprocessen nu är avslutad.

Hittills har arbetet endast kunnat starta på en av de tre etapperna i projektet att bygga om Ekerövägen – sträckan Kanton-Lindö tunnel – där entreprenören Züblin Scandinavia varit igång sedan årsskiftet.

Men snart kan arbetet även påbörjas på sträckan från tunneln till Tappström. I samband med att MälaröDirekt gick på sommaruppehåll skrev Trafikverket kontrakt med det spanska företaget Comsa, som gått samman med turkiska Yapi Merkezi.

Ett första kontrakt mellan parterna skrevs redan i februari, men tilldelningen överklagades och den juridiska processen avslutades först i juni.

– Vi ser positivt på att upphandlingsprocessen nu är avslutad och att vi inom kort har två av tre entreprenörer på plats, säger Tomas Flykt, projektledare på Trafikverket, i ett pressmeddelande.

Utöver breddningen av Ekerövägen innefattar kontraktet även en helt ny Tappströmsbro och en större cirkulationsplats i korsningen med Färentunavägen. Den nya cirkulationsplatsen kommer att få en passage under Färentunavägen i stället för dagens övergångsställe.

För den tredje och sista delen i vägbygget – sträckan Kanton-Nockeby – beräknas upphandlingen vara färdig under hösten. Arbetet på den sträckan tros kunna påbörjas före årsskiftet.