Helgen 21-22 september går Konstrunda Järfälla av stapeln. I mitten Lena Risling, smyckeskonstnär som deltar i rundan. Foto: Karin Nilsson/Gustaf Risling/Mikael Andersson

Snart dags för Järfällas egen konstrunda

För tredje året i rad välkomnar snart lokala konstnärer i Järfälla besökare till sina hem och ateljéer under en helg.

  • Publicerad 16:43, 11 sep 2019

Akvarell, foto, skulptur och smycken – konstformerna är många när 15 av Järfällas konstnärer bjuder in till konstrunda.

En av de som deltar är smyckeskonstnären Lena Risling, som varit med även tidigare år.

– Det är väldigt trevligt att träffa folk så här lokalt. Man exponeras för helt andra människor, som kanske cyklar eller promenerar runt till några av oss, och tar en fika på vägen. Det blir ett trevligt kulturevenemang, säger Lena Risling.

Liksom tidigare gånger öppnar vissa upp sina hem och ateljéer, medan några har en gemensam utställning i Jakobssalen samtidigt som rundan pågår. Konstverk finns till försäljning under rundan, men Lena Rislings upplevelse är att själva besöken och upplevelsen är i fokus, och inte försäljning.

– Många har konst som sin hobby, och det här blir ett sätt att räta på ryggen och kunna säga att 'jag är konstnär'. Oftast är folk så trevliga och positiva till det man gör, man blir en decimeter längre bara av det!

Vill växa

Förhoppningen är att konstrundan ska växa, både i besökarantal och deltagande konstnärer.

– Ju fler vi konstnärer är, desto större chans är det att besökarna hittar hit. Jag hoppas att det här ska inspirera både besökare och konstnärer, säger Lena Risling.

LÄS ÄVEN: Järfällakonstnärerna öppnar upp sina hem

LÄS ÄVEN: Hon vill starta Spångas egen konstrunda

Konstrunda Järfälla

Rundan är gratis och pågår lördag och söndag 21-22 september klockan 11-16. Konstverk finns till försäljning.

Se @konstrundajarfalla på Facebook för alla adresser och detaljer. Fysisk karta finns på Klackenbergs Böcker och Papper i Jakobsbergs centrum, och hos konstnärerna.

Frågor? Arrangörerna nås på konstrundajarfalla@gmail.com

Visa merVisa mindre