Det blir massor av aktiviteter på stadsdelens torg i år. Foto: Anna Rönnqvist/Mostphotos/Jonas Carlsson

Snart dags för sommarskoj på torgen i Spånga-Tensta

Förra året var det premiär för sommarlovskonceptet Sommar på torget i Spånga-Tensta. Snart är det dags igen – den här gången med mer att göra för ungdomar.

  • Publicerad 16:00, 20 maj 2019

Sommarlovet närmar sig och med det även årets omgång av Sommar på torget i Spånga-Tensta.

Konceptet är en blandning av uppstyrda aktiviteter för barnfamiljer och ungdomar, och en öppen plats för alla som vill stanna och prata, pyssla eller spela spel.

Liksom i fjol kommer Sommar på torget att hållas på torgen i Spånga centrum, Bromsten, Tensta och Hjulsta. Men i år blir det ett torg i taget, i stället för flera parallellt.

– Det blir lättare att bemanna och vi kan hålla högre kvalitet när vi är på en plats i taget. I år är målgruppen både barnfamiljer och ungdomar, i fjol var fokus på de yngsta barnen, säger Amira Wiander, projektledare.

Hoppas på mer folk

Uppslutningen på torgen varierade stort förra året, med betydligt fler besökare i Tensta och Hjulsta än i Bromsten och Spånga.

– Det var få som kände till det, informationen hade inte gått fram. I år har vi satsat mer på kommunikation, vi informerar på samtliga förskolor och skolor och via stadens kanaler. Men eftersom vi hade många besökare i Tensta och Hjulsta kommer vi att vara där två veckor vardera och en vecka på de andra platserna, säger Amira Wiander.

Programmet ska vara klart till slutet av maj, men flera punkter är redan spikade. Bland annat kommer en jobbtemadag för ungdomar att hållas på varje torg där besökarna får träffa jobbcoacher och sommarjobbsansvariga.

I Spånga kommer Spånga handboll, Spånga tennis- och bordtennisklubb och företagarföreningen att hålla i aktiviteter. I Bromsten blir det fotbollsturnering Tensta run kör aktiviteter i både Tensta, Hjulsta och Bromsten.

– Vi har fler samarbeten med föreningar i år. Och så blir det barnteaterföreställningar, bokbussen kommer, vi kommer att ha spel, ansiktsmålning för barn och mycket mer, säger Amira Wiander.

Så blir Sommar på torget

Det krävs ingen föranmälan, drop in gäller och det är gratis att delta.

Öppet måndag-fredag klockan 12-18 på följande platser:

v. 24 Spånga torg

v.25 Bromstensplan

v. 26-27 Tensta centrum

v. 28-29 Hjulsta torg

När programmet är helt klart läggs det ut på stockholm.se/spanga-tensta.

Allt som rör ungdomar kommer även att finnas på Instagram: @spangatenstaung.

Georgisk mat har flyttat in i Abrahamsberg

Nyheter Ny krog har tagit över på Drottningholmsvägen Glöm sushi, thai och hamburgare – nu är det grytor och röror som gäller. I alla fall i Abrahamsberg, där Brommas enda georgiska restaurang har öppnat upp.tisdag 25/6 16:54

Djurklinik kan flytta till gammalt stall

Nyheter Försöker byta lokaler Sen några månader tillbaka har djurkliniken i Hässelby strand försökt byta lokal — men de har stött på patrull. Stadsbyggnadskontoret tyckte inte att en djurklinik skulle passa i de tilltänkta...tisdag 25/6 16:49

Vi är Västerort

Stockholm Direkt