Claes Karlsson, projektledare för bokbordet och Gunilla Berglund som var med och startade Bokbordet för 27 år sedan. Foto: bokbordetstockholm.se/ Anna Berglund

Snart dags för Stockholms bokbord

I år står Stockholms bokbord åter på egna ben och gör en nysatsning med flera kringaktiviteter. Och det finns fortfarande säljplatser kvar för den som är sugen på att rensa i bokhyllan.

  • Publicerad 16:54, 6 aug 2018

Klassikern Stockholms bokbord har hunnit fylla 27 år. Under en period var bokbordet en del av Kulturfestivalen men nu står man på egna ben och nysatsar. I år, söndag den 19 augusti, kommer bokbordet att vara på Norra Latins skolgård, i parken framför byggnaden och på Drottninggatan därifrån till Sergels torg.

– Vi flyttar helt enkelt allt lite norrut. Det kommer även att vara öppet hus på Norra latin för den som vill gå in och kolla, säger Claes Karlsson, projektledare.

Förutom böcker i mängder kommer det att vara en hel del kringaktiviteter, såsom livemusik och teater.

– Vi kommer att bygga upp en musikscen på skolgården och samarbetar bland annat med Strindbergsteatern, säger Claes Karlsson.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Stockholms bokbord är en knutpunkt för bokintresserade och bland de som säljer finns antikvariat, bokhandlare, organisationer och privatpersoner som rensat i bokhyllorna. Med flera.

– Det är det som är charmen. Man kan verkligen ramla på alla sorters böcker. Och det brukar bli många spontana samtal om litteratur, det är verkligen ett socialt evenemang, säger Claes Karlsson.

För den som är sugen på att bli av med böcker finns fortfarande säljplatser kvar. För privatpersoner är deltagaravgiften 200 kronor och bordshyran 375 kronor per bord.

Årets bokbord

Plats: Norra Bantorget till Drottninggatan
Tid: söndagen 19 augusti kl. 11−18

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Barnstjärna blir rymdhjälte i ny storfilm

Nyheter Ella Rae Rappaport, 15, om rollen Hon blev ett känt ansikte redan som 10-åring efter rollen i julkalendern. Nu är Ella Rae Rappaport, 15, från Stora Essingen aktuell som rymdhjältinnan Gladys i storfilmen "Ensamma i rymden"lördag 18/8 17:00

"Trevliga mord" på Östermalm i ny deckare

Nyheter Författaren Helene Sjöman gräver där hon står Mysiga mord på Östermalm och franska Rivieran. Det blir resultatet när romandebuterande författaren Helene Sjöman gräver där hon står.lördag 18/8 9:30