Snart sätter renoveringen av Vällingbyskolan igång. Foto: Mikael Andersson

Snart dags för upprustning av Vällingbyskolan

I Västerort finns flera skolor som är i behov att renoveras. En av dem är Vällingbyskolan, och snart sätter arbetet med upprustningen av skolan igång.

  • Publicerad 11:28, 17 jan 2020

StockholmDirekt har tidigare skrivit om planerna på att renovera Vällingbyskolan. Nu, efter en hel del planeringsarbete, är det snart dags att sätta spaden i marken.

– Det är välbehövligt, och vi ser fram mot det, säger skolans rektor Kenneth Wielinder.

Vällingbyskolan byggdes på 50-talet, och flera byggnader är i dagsläget i dåligt skick. Det som nu ska renoveras är två huskroppar, där hemkunskapssalen och idrottshallen ligger och hela lågstadiet håller till.

Planen: Så ska Västerorts grundskolor rustas upp

Lågstadiet flyttar till Nälsta

Eleverna i årskurs ett till tre kommer under byggperioden istället att ha sina lektioner i paviljonger på Nälstaskolan, och lektioner i hemkunskap kommer också hållas i Nälsta. Idrotten kommer vara kvar på Välllingbyskolan, men lektionerna kommer i större utsträckning att hållas utomhus.

Förskoleklasserna blir kvar i Vällingby, men kommer att hamna i paviljonger på skolgården.

– Det här ställer lite krav på oss, men vi bygger för framtiden och det är vad som är bäst för skolan, säger Kenneth Wielinder.

Arbetet väntas pågå under ett år och det hela sparkas i gång med ett första spadtag 4 februari. När det är klart finns också planer på att renovera skolans huvudbyggnad och öka kapaciteten med 300 elever, vilket skulle göra Vällingbyskolan till en av de största skolorna i Stockholm.

Högsta domstolen tar inte upp Al-Azharfallet

Nyheter Ekobrottsdömda ledamöter nekar fortfarande I oktober förra året fälldes fyra tidigare ledamöter i Al-Azharstiftelsen i Svea hovrätt för grov ekonomisk brottslighet. Nu har Högsta domstolen fastställt domen – det vill säga, överklagan beviljas...torsdag 27/2 16:40

Kritiken växer mot förslaget om skola på Solhems BP

Nyheter S: "Ställer nödvändiga verksamheter mot varandra" Förslaget om att bygga skola på Solhems bollplan har mötts av kritik från två föreningar i Spånga. Nu stämmer oppositionsborgarråden Emilia Bjuggren (S) och Clara Lindblom (V) in i kritiken. De menar...torsdag 27/2 16:22

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt