Bokmåndag. Författaren Andrea Lundgren och serietecknaren Mats Jonsson är några av de som kommer till Vällingby och pratar böcker och läsande i höst. Foto: Mikael Andersson

Snart drar bokmåndagarna i Vällingby igång

Konceptet Bokmåndag har följt med Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby sedan huset öppnade för ett par år sedan. Nu drar snart höstens schema snart igång!

  • Publicerad 16:37, 13 sep 2018

Den 24 september drar bokmåndagarna på Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby igång igen. Vid sex tillfällen under hösten kommer en författare per tillfälle, som bland andra Johannes Anyuru och Balsam Karam, och pratar böcker och läsning. Samtalen leds av såväl förläggare, skribenter och dramaturger.

– I höst har vi en bra och stor blandning, allt från poesi till serieromaner. Det är ett mysigt sammanhang där jag hoppas att folk ska känna sig välkomna, säger Mia Winge, innehållsansvarig på Kulturhuset.

Hon fortsätter:

– Vi vill alltid ha besök av författare som vi känner säger någonting om sin samtid och vårt samhälle idag. Därför känns det jättekul att exempelvis Johannes Anyuru kommer, och Mariama Jobe som gett ut sin poesi helt själv.

För unga upp till 26 år är det gratis, för övriga kostar det 60 kronor per tillfälle. Biljetter köps på stadsteaterns hemsida. Bokmåndag arrangeras i samarbete med Vällingby bibliotek och Folkets hus.

Här är höstens författarbesök:

24 september:

Andrea Lundgren, författare till novellsamlingen Nordisk Fauna, i samtal med Mette Bäverbäck, lärare i skrivande.

8 oktober:

Författaren Johannes Anyurus, som bland annat skrivit Augustprisbelönade De kommer drunkna i sina mödras tårar, i samtal med Mikael Wranell, dramaturg och konstnärligt ansvarig Teaterresidens på Riksteatern.

22 oktober:

Serieskaparen Mats Jonsson som bland annat skrivit Nya Norrland.

5 november:

Författaren Mariama Jobe som vann tävlingen Ortens poesi 2016 och nu har debuterat med poesisamlingen SANNU.

19 november:

Författaren Joel Mauricio Isabel Ortiz debuterade i våras med boken Sången om en son, i samtal med Sara Abdollahi, skribent och driver podcasten Hysteria.

3 december:

Författaren Balsam Karam, som debuterat med boken Händelsehorisonten, i samtal med Lisa Lindberg, förläggare Norstedts.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu får Hässelby-Vällingby en egen Oscarsgala

Nyheter Unga ska göra film om sin vardag Unga mellan 13 och 19 år ska få lära sig att göra film om sin vardag. I samband med Oscarsgalan i Hollywood nästa år rullas röda mattan ut även i Hässelby då filmerna ska visas och prisas.tisdag 20/11 16:25

Skadad man hittad i Barkarby

Nyheter Har förts till sjukhus En man har hittats skadad vid Barkarby flygfält på tisdagsförmiddagen. Polisen är på plats och mannen har förts till sjukhus.tisdag 20/11 13:17