Positiva. Sonja, 6, och Anna Norman tycker att det är bra att Norrtullsgatan blir gågata i sommar. Foto: Mimmi Epstein

Snart får Vasastan helt ny gågata

I sommar utökar staden gågatorna. En nyhet är att Norrtullsgatan mellan Odenplan och Surbrunnsgatan blir helt bilfri och Rörstrandsgatans gågata förlängs.

  • Publicerad 11:49, 26 apr 2018

Från den 18 maj till och med 18 september blir Norrtullsgatan helt bilfri mellan Karlbergsvägen och Surbrunnsgatan. Lastzonen flyttas ut till Karlbergsvägen.

– Det låter toppen, säger Anna och Sonja Norman, som gillar att fika på uteserveringar.

– Trevligt, men kanske lite väl liten del av gatan, säger Vasastadsbon Britt Vängkvist.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Norrtullsgatan mellan Observatoriegatan och Vidargatan kommer likt förra året att vara ett gångstråk från och med den 18 maj.

– Vi kommer att bredda gångutrymmet och bilarna kommer enbart att kunna köra i ett körfält, det blir enkelriktat norrut mot Odenplan, säger Hans-Olov Blom på trafikkontoret.

På Rörstrandsgatan mellan S:t Eriksplan och Norrbackagatan är det gågata mellan 14 maj och 13 september. Tidigare slutade den i höjd med Vikingagatan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

SL om skyltkaoset i tunnelbanan

Nyheter Alla tavlor har visat fel – sen lunchtid Det tekniska felet på SL:s skyltsystem har förbryllat eftermiddagsresenärerna i Stockholm.måndag 20/8 16:49

Förvåningen: Här är SL:s "nya" röda linje

Nyheter Linje 14 får ny sträckning – ibland Vanligtvis går linje 13 mellan Ropsten och Norsborg. Men nu har tåg mot Telefonplan, tillhörande linje 14, börjat dyka upp vid Karlaplan. Vad händer?måndag 20/8 16:12