KRÄVS KYLA. I mellandagarna hoppas idrottsförvaltningen öppna spåren på Stadion. Foto: Agnes Stuber

Snart kan du åka skidor i innerstan

Trots snöfall – inga skidspår. Det är fortfarande för varmt för att göra konstsnö till spåren i innerstan. Men under julhelgen hoppas idrottsförvaltningen gå på maxfart.

  • Publicerad 14:34, 20 dec 2018

De som hoppats att nuvarande snötäcke innebär klartecken för att ta fram laggen i innerstan får vänta. På Stadion är allt riggat för konstsnötillverkning men än så länge är kanonerna tysta. Det är för varmt, enligt anläggningschefen Jonny Costmar. Tre dygns bra kyla, runt fyra-sex minusgrader, behövs för att Stadions spår ska stå klara och tåla även blidväder.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Sedan är planen att flytta ut kanonerna till Gärdet och spåra där. Men då krävs det att det är tjäle i marken så man kan köra ut med maskiner på gräset, enligt Costmar som menar att trycket från stockholmarna är stort.

Så när kan det vankas skidåkning?

– Vi följer alla väderprognoser och det ser ut att vända mot slutet av veckan. På julafton ska det vara perfekt väder så då får vi åka och jobba efter Kalle Anka.

Gör ni det alltså, gör snö på julafton?

– Ja, de här vintrarna får man passa på när man kan. Förra året hade vi bara fyra nätter som det gick att göra snö på.

Då låter det ändå som att det finns hopp för åkning i mellandagarna eller kring nyår?

– Ja det tror jag. Vi gör allt vi kan för det.

Konstsnöspåren på Stadion och Gärdet är de enda i innerstan i år. Tidigare har staden även gjort spår på Kristinebergs IP men det mäktar staden inte med i år. Men kommer det tillräckligt mycket natursnö – minst 25 centimeter – blir det spår även där. På skidspar.se hittar man aktuell info.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android