Satsar. Christer Dahl på Ica Nära Älvsjö drar igång bistro i butiken. Foto: Elina Lundberg/Privat

Snart kan du dricka vin på Ica i Älvsjö

Snart behöver inte Älvsjöborna åka till Liljeholmen för att ta ett glas vin i mataffären. Runt midsommar drar Ica-butiken på Svartlösavägen igång sin egen bistro.

  • Publicerad 19:00, 21 maj 2019

Populära baren inne på Ica Liljeholmen lockar besökare från hela länet och har inspirerat matbutiker runt om i landet att börja servera vin och öl till sina kunder.

Här är Ica-butiken som är bäst på vin

Nu följer Ica-handlaren Christer Dahl i Älvsjö i samma spår. Runt midsommar räknar han med att hans butik fått en bistro.

Smörrebröd, pizza och delikatesser

Huvudnumret på menyn blir danska smörrebröd. Det går också att köpa favoriter från delikatessdisken eller testa pizzan som snart kommer att bakas i affären.

– Redan när vi byggde ut med en delikatessdisk för fem år sen sa folk att de gärna ville stanna upp i affären för att ta ett glas vin till en ostbricka. Vi har en trevlig atmosfär. Jag tror folk gärna vill chilla hos oss en fredag, säger Christer Dahl.

Till en början kommer butiken framför allt att servera mat och dryck på sin uteservering. Om bistron blir uppskattad är planen att bygga ut med en bardel inomhus senare i år.

Då kan det också bli mer mat i butiken, säger Christer Dahl, som vill bli ännu bättre på att ta tillvara svinnet från affären.

Matsvinn kan bli brunch

– Vi försöker minimera sopberget och jobbar jättehårt på att återvinna och ta hand om mer mat som går ut i datum. Det skulle kunna bli helgbruncher och varma luncher längre fram, säger Christer Dahl.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

På dryckesfronten börjar man smått. Medan Ica Liljeholmen har en gedigen vinlista, som fått sommelierer och vinkonnesörer att vallfärda till affären, kommer Ica i Älvsjö att starta med ett mindre antal viner, lite bubbel, öl och snaps till smörrebröden.

Att sno kunderna från stormarknaden i Liljeholmen är inte ett mål.

– Nej, jag tror att vi har de kunder vi har som bor här och som handlar hos oss. Det är de vi tillfredsställer. Jag tror att folk vill kunna käka och handla lite på hemmaplan och sen cykla hem, säger Christer Dahl.