Såhär såg det ut i Ålsta i Barkarbystaden i början av november, när utegymmet började byggas. Foto: Kontot Barkarbystaden

Snart kan fler Järfällabor svettas i det fria

Den närmaste tiden invigs två nya utegym i Järfälla, i Barkarbystaden och i Viksjö. Och det finns planer för att fler ska byggas under nästa år.

  • Publicerad 12:11, 15 nov 2017

De vänder sig inte till kroppsbyggare, utan till en blandad kompott

Sugen på att svettas genom marklyft eller axelpress ute i det fria? Bra, för snart kan nämligen fler Järfällabor dra till ett utegym i närområdet!

I dagarna färdigställs ett utegym i Fastebol i Viksjö, och ett annat utegym står klart i Ålsta i Barkarbystaden inom en till två veckor enligt planen. Ytterligare ett ska byggas innan årsskiftet, i närheten av Bonäsbadet i Kallhäll.

– Tanken är att man ska kunna ta ett kort motionspass när man är ute och springer, säger Erik Håff som är projektledare för de tre gymmen, som han bygger ihop med landskapsarkitekten Sara Widlund.

Planen är att ytterligare fyra till fem utegym ska byggas under 2018, vilket det finns budget för, men exakta platser är inte spikade ännu.

De tre utegymmen som just nu är under uppbyggnad skiljer sig lite åt. Men det ska finnas något för alla, även om inte alla gym är handikappanpassade.

– De vänder sig inte till kroppsbyggare, utan till en blandad kompott. Det ska vara en riktig utmaning om man vill, men även äldre ska kunna träna, säger Erik Håff.

Utegymmen ska uppmuntra till och möjliggöra för en aktiv livsstil.

– En viktig del är att man som föräldraledig exempelvis ska kunna träna om barnen sover i vagnen eller leker i lekparken intill, säger Erik Håff.

Gymmen kommer att vara belysta när det är mörkt.

Här finns utegymmen

I dagsläget finns nio utegym runtom i Järfälla, och tre tillkommer innan årsskiftet.

- Björkebyskolan

- Tallbohovs idrottsplats

- Nibbleparken

- Sandvikskolan

- Sandviksspåret

- Veddestaspåret

- Ängsjö friluftsområde

- Kallhälls motionsspår

- Källtorpskolan

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Helglista! Det här kan du göra i Västerort och Järfälla

Nyheter ✓Träffa Tomten ✓Bandyskola ✓Barnteater ✓Julmarknad Träffa Tomten, gå på julmarknad eller snöra på dig grillorna. Helgen bjuder på massa skoj för stora och små i Västerort och Järfälla.fredag 15/12 15:50

Finland 100 år: "Jag är stolt över att vara halvfinne"

Nyheter Vi träffade tre generationer finskättlingar i Järfälla I Järfälla är vårt 100-jubilerande grannland Finland ständigt närvarande. Nästan en tiondel av kommunens befolkning har finsk anknytning. Vi träffade tre generationer från samma familj för att prata...fredag 15/12 15:25