Voff. Fri lek för vovvar i Täby kyrkby. Det blir snart verklighet! Foto: Mikael Andersson

Snart kan Kyrkbyns vovvar leka fritt

Nu på lördag invigs hundrastgården i Täby kyrkby, en nyhet som uppskattas av flera i kommunen.

  • Publicerad 12:36, 6 dec 2018

Hundrastgården kommer att ligga söder om Ryavägen bakom Skolhagenskolan i Täby kyrkby och planen är att den ska vara cirka 3000 kvadratmeter. Något som uppskattas av Täby hundsällskap.

– Det är klart att det känns bra, det är det bästa som kommunen hittat på på länge. Folk som inte tränar lydnad med sina hunder kan inte ha dem lösa, säger Barbro Nätt från Täby hundsällskap, och fortsätter:

– Det blir även socialt när folk kan ses och prata. Jag brukar säga, ingen hund – inget liv!

Det är invånarna som har bestämt att den ska placeras i Kyrkbyn. Under 2017 kunde Täbyborna ge förslag på i vilket område man ville att hundrastgården skulle ligga.

100 förslag kom in och de flesta önskade att se en hundrastgård vid Näsbypark och Täby kyrkby.

"Strikt kommun"

Idag finns redan en hundlekplats norr om Byängsparken i Ensta och i juni invigdes en i Näsbypark. Ju fler desto bättre, menar Barbro som tycker att Täby inte är den lättaste kommunen att vara hundägare i.

– Nu finns det gott om hundrastgårdar så att de kan få springa av sig. Men kommunen är strikt och man får knappt ha sin hund fri någonstans och då blir det här ett bra komplement.

Invigningen kommer att ske klockan 13.00. På plats kommer Daniel Wemmergård (C), ordförande i miljö- drift- och trafiksäkerhetsutskottet, för att inviga platsen.

Täby hundsällskap kommer också att vara där.

Omtyckt krog i Vallentuna tvingas lägga ner

Nyheter Dixie twins kan behöva flytta vid årsskiftet Centrumkrogen Dixie twins i Vallentuna kommer tvingas stänga i slutet av året. Detta eftersom deras kontrakt går ut och fastighetsägaren vill bygga om stället till kontor.fredag 23/8 15:36

Misstänkta för Stocksundsmordet släpps på fri fot

Nyheter Man i 50-årsåldern sköts utanför matbutik De tre personer som suttit anhållna, misstänka för mordet på en man i 50-årsåldern i Stocksund, släpps nu på fri fot.fredag 23/8 12:10
Stockholm Direkt