Kedjan Pinchos har funnits i åtta år, och öppnar snart sin nya restaurang i Hammarby Sjöstad. Foto: Pinchos/pressbild

Snart öppnar apprestaurang i Sjöstaden

Om några veckor kan Sjöstadsborna festa på läckerheter från världens alla hörn, när restaurangen Pinchos slår upp portarna i området.

  • Publicerad 20:00, 26 feb 2020

Vill du äta i djungelrummet, cirkusrummet eller det rosa rummet? På restaurangen Pinchos handlar allt om att ge gästerna en rolig upplevelse enligt ägarna.

Konceptet för restaurangen är enkelt: du laddar hem menyerna i appen, bokar bord i appen, beställer i appen och betalar i appen.

Om tre veckor öppnar kedjan en ny restaurang i Hammarby Sjöstad, i det nybyggda området vid Heliostorget. Än så länge ser det ut som en byggarbetsplats – men snart finns 130 platser och fem olika temarum att kliva in i.

– Vi riktar oss till den stora massan. Det finns många barnfamiljer i området som kanske inte vill åka in till stan för att äta, säger Christian Maggio, delägare av Pinchos i Hammarby Sjöstad.

– Gästerna bokar bord i appen, men vet inte vilket av temarummen de kommer att hamna i. Det blir en spännande upplevelse. Nästa gång de är här kan de hamna i ett helt annat rum.

Restaurangen serverar smårätter med mat från hela världens hörn. Besökarna kan spisa pasta, pizza, vårrullar och tacos – allt under samma måltid.

– Det är ett bra koncept. Tio personer kan gå ut för att äta tillsammans och alla får något de tycker om. Och så betalar de sin egen nota i telefonen.

Området i Hammarby Sjöstad har många restauranger, och Christian Maggio menar att flera av dessa har haft det svårt. Han håller tummarna för att det ska gå bättre för Pinchos.

– Vi har ett starkt varumärke och tror mycket på upplägget, så vi hoppas att det åtminstone kommer vara mycket folk på helgerna.

Kedjan Pinchos har funnits i åtta år, och öppnar snart sin nya restaurang i Hammarby Sjöstad. Foto: Pinchos/pressbild