Så här ska det se ut när vägen är klar och Förbifart Stockholm-tunneln invigd. Foto: Trafikverket

Snart öppnar E4:ans nya jätterondell

En stor rondell över E4:an står snart klar mellan Kungens kurva och Skärholmen. I juli öppnar den för trafik. Men i höst stängs en annan trafikplats av.

  • Publicerad 16:08, 10 jun 2019

Alla som har kört på E4/E20 förbi Skärholmen och Kungens kurva har nog sett den stora byggarbetsplatsen mitt i och ovanför vägen.

Den nya trafikplatsen Lindvreten norra binder ihop Skärholmsvägen på Skärholmssidan av E4/E20 med Månskärsvägen i Kungens kurva med en stor planskild rondell.

Nu i juli ska arbetet vara klart och trafik släppas på. Då kommer även av- och påfarter till den nya trafikplatsen att öppnas.

Den nya trafikplatsen kommer endast vara till för motorfordon. Gång- och cykeltrafik hänvisas i stället till den intilliggande gång- och cykelbron som får över vid Heron city.

Gamla trafikplatsen stänger

När den nya trafikplatsen är öppnad för trafik ska först avfarten mot Kungens kurva (avfart 150) vid trafikplats Lindvreten södra att stängas av.

Senare under hösten, i november eller senast december, ska hela trafikplatsen stängas av. Bron, som går mellan McDonald's på Skärholmen sidan och Kungens kurvaleden, ska ersättas med en stor planskild rondell likt den på den nya trafikplatsen Lindvreten norra.