Premiärdopp. Snart öppnar GIH-badet. Ska du ta ett dopp i den nyrenoverade bassängen? ARKIVBILD Foto: Vilhelm Stokstad

Snart öppnar GIH-badet

GIH-badet öppnar i höst efter en årslång renovering. Man kommer även att kunna erbjuda generösare öppettider när staden går in och tar över badet.

  • Publicerad 13:29, 8 jul 2019

Nu börjar det närma sig öppning för GIH-badet. I början på september är det sagt.

– Vi behöver den tiden för att få alla småsaker på plats, som lampor och dragningar. Det är en massa saker som ska färdigställas efter en så pass omfattande renovering. Men det mesta är klart, säger anläggningschefen Carina Ängström.

Mer tid för plask och lek när GIH-badet öppnar efter renovering

Badet fick stänga under sommaren 2016 för en totalrenovering. Då planerade man att man skulle kunna öppna igen juni 2018. Så blev inte fallet, och renoveringen försenades ett år. Fastighetsägaren, Akademiska Hus, menade i januari 2018 att förseningen berodde på att det dröjde innan det kom ett bud från en byggfirma som var tillräckligt bra.

GIH-badet försenas – med ett år

Det rör sig om en totalrenovering av badet, med allt från bassäng till alla ytor. Man har även gjort hela badet handikappanpassat. Badet kommer framöver även att gå under stadens regi och förvaltas av idrottsförvaltningen och att gymnastik- och idrottshögskolan kommer att hyra in sig vid behov.

– Eftersom vi går in och tar över kommer vi också kunna ha betydligt längre öppettider än vad badet haft tidigare, säger Carina Ängström.

Exakta öppettider kommer badet att gå ut på sin hemsida framöver, tillsammans med exakt öppningsdatum.