Erika Boström längtar efter att parken ska öppna på riktigt. Foto: Elinor Karlin

Snart öppnar Hagastadens första park

Om bara ett par veckor är planen att en del av Norra Stationsparken i Hagastaden ska invigas. Bland annat kommer den att innehålla en stor roterande platta. "Det är som en karusell", säger Anna Näslund på exploateringskontoret.

  • Publicerad 20:00, 8 okt 2019

Någon gång näst sista veckan i oktober är planen att den första delen av Hagastadens första park, Norra Stationsparken, ska öppna. Parken går från Norra Stationsgatan upp mot Hagaesplanaden, parallellt med Hälsingegatan. Bland annat kommer den att innehålla träd, buskar, studsmattor, en skejtgrop och en stor roterande platta.

– Den roterande plattan är lite som en karusell. Tanken är att många barn ska kunna använda den samtidigt. Just nu väntar vi på leverans av bänkar. Innan de är på plats vill vi inte öppna parken, men vi siktar på vecka 43, säger Anna Näslund på exploateringskontoret.

Dennis Lantz framför parken vecka 40. Foto: Elinor Karlin

Parken så som den såg ut vecka 40. Foto: Elinor Karlin

En som ser fram emot att parken ska öppna är Dennis Lantz.

– Jag tror att det kommer bli ett jättebra lyft för området att det blir så mycket grönt, framförallt för de som bor här som får mycket nya parker nära husen som byggs, säger han.

Snart får Hagastaden sin första park

– Det är inte så jätteofta vi går hit, eftersom det inte finns så mycket grönområden. Jag tror inte att vi kommer att gå hit mer om det blir grönare. Jag vet inte vad man ska göra här, man kan lika gärna gå ner till Karlberg, det är väldigt fint. Eller till Hagaparken, där är det också väldigt fint. Men det är väl jättebra att man gör lite grönområden, det är inte negativt på något sätt, säger Jakob Hartman. 

Är det spännande att följa bygget när man bor så nära?

– Nej, det är det inte. Det vore kul om det blev klart, det här är ganska meckigt och lite fult. För varje gång som något blir klart så blir det bättre. Men man får ha lite förståelse för att det tar tid. Det tar tid att planera, bygga och att få tillstånd, säger Jakob Hartman.

Erika Boström bor i Norra tornen och har längtat efter att parken ska öppna.

– Det är jättespännande, vi har bott här sedan oktober och sett hur det växt fram. Det är mysigt när det blir lite grönt och natur. Vi har hört att det ska bli hela vägen, som en allé. Att de prioriterar det redan nu är ju superbra, säger Erika Boström, och fortsätter:

– Man vet inte riktigt vad det ska bli, det ser ut lite som en skateboardpark, blandat med en trädgård. Det ska bli spännande att se hur man kan använda den. Det är jätteuppskattat, det behövs ännu mer, säger Erika Boström.