Totalrenovering. Marc Ackrame hoppas kunna öppna igen redan till helgen. Foto: Patrik Wirén

Snart öppnar klassiska kaféet på Östermalm igen

Det har snart gått fyra månader sedan Sturekatten stängde. Men snart öppnas dörrarna till det anrika kaféet igen.

  • Publicerad 20:00, 14 okt 2019

– Är det stängt?

En besviken och oroad kafégäst möts av en låst dörr i entrén till Sturekatten på Riddargatan 4 och undrar vad som står på. Inte har väl det långlivade kaféet som serverat bakverk och kaffe sedan 1924 lagt ned? Marc Ackrame, som driver Sturekatten sedan 2012, kan lugna både henne och läsare som hört av sig med samma fråga.

– Vi har haft stängt sedan midsommar på grund av en omfattande renovering. Men folk kommer känna igen sig, vi har verkligen försökt behålla ställets själ, lovar han och tillägger att de hoppas kunna öppna igen redan till helgen.

– Det blir lite som en smygöppning innan den stora premiären senare i höst, avslöjar han.

Populärt kafé på Östermalm tvingas stänga

Marc Ackrame visar runt i lokalerna där det pågår febril aktivitet i alla rum. Väggar har målats om, kaklats eller tapetserats och personalen har fått nya rum. Dessutom har sten- och trägolv, som tidigare gömts under heltäckande mattor, fått nytt liv och lyfts fram.

– Vi har reparerat och förbättrat det som gick och lagt nytt golv i samma stil där det inte var möjligt att rädda det gamla. Hela Sturekatten har förbättrats. Till och med lampknapparna har finputsats, förklarar han.

Här är Ebba von Sydows Östermalm