50 ton på plats. De gigantiska takkonstruktionerna lyfts på plats Nationalmuseums tak hösten 2016. Foto: Melker Dahlstrand

Snart öppnar Nationalmuseum efter renoveringen

Efter att ha renoverats i fem år öppnar nu dörrarna till muséet.

  • Publicerad 14:42, 4 okt 2018

Den 13 oktober invigs det nya och förbättrade muséet av kungen. Under eventet kommer det hållas tal och musikframträdanden med Tensta Gospel Choir, KITOK, Frida Hyvönen och Sofia Karlsson.

Renoveringen innebär att man nu har plats för tre gånger så mycket konst och att man kan ta in dubbelt så många besökare.

Öppnar med fritt inträde

13-14 oktober är det fritt inträde till muséets alla utställningar, det kommer dessutom hålla öppet längre än vanligt. 11-21 på lördagen och kl 11-19 på söndagen. Invigningen börjar kl. 11 13 oktober. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Se filmen: Här lyser julbelysningen i City

Nyheter Trafikkontoret: "Det stämmer faktiskt" Nu är det julstämning i stan. Trafikkontoret har börjat sätta upp belysningen.tisdag 16/10 20:00