Bryggmästare. Hedda Spendrup jobbade tidigare som bryggmästare på Spendrups utvecklingsbryggeri i Vårby. Foto: Claudio Britos

Snart öppnar nya bryggerikrogen på Östermalm

I april skulle bryggerifamiljen Spendrups senaste satsning slå upp dörrarna i gamla Arkitekthögskolans garage, då en viss pandemi kom emellan. Nu står premiären för dörren.

  • Publicerad 11:48, 3 aug 2020

I början av september öppnar Omaka beer sin nya ölinriktade restaurang på Uggelviksgatan 2A. Det är något senare än vad som från början var tänkt. I april fattades beslutet att skjuta på invigningen när coronapandemin satte käppar i hjulet.

– Då kändes det som att luften gick ur oss. Men nu är vi tillbaka på spåret igen och är taggade allihop. Det har börjat komma in mer och mer personal. Och jag och min bryggare Sara har hålit på att brygga, säger Hedda Spendrup, som driver projektet.

Inget ont som inte för något gott med sig. Bryggeriet, som ligger i samma lokaler, är nämligen redan igång.

Hemlig brygd

– Vi kommer så klart ha väldigt högt fokus på öl. Hela våren har vi jobbat med att ta fram maträtter som funkar med ölerna, säger Hedda Spendrup.

När restaurangen nu öppnar gör de det coronaanpassat: Färre sittplatser och mindre festligheter vid invigningen.

I samband med invigningen kommer de även lansera bryggeriets första öl. Men några detaljer kring ölet vill Hedda Spendrup inte dela med sig av i nuläget.

– Det får vi se. Det är hemligt.

Hedda Spendrup

Hedda Spendrup är det yngsta syskonet i den fjärde generationen av bryggerisläkten Spendrups. Innan satsningen på Omaka drog igång jobbade hon som bryggmästare i Spendrups utvecklingsbryggeri i Vårby.