Snart öppnar simbassängerna i Täby, Vallentuna och Danderyd

Danderyd är först ut, de öppnar Kvarnparksbadet på lördag. I nästa vecka hänger grannkommunerna på när Norskogsbadet i Täby och Kvarnbadet i Vallentuna slår upp sina portar.

  • Publicerad 14:22, 19 maj 2017

Ungefär en månad före sommarlovet öppnar utomhusbassängerna i Norrort. Då kan vi räkna med att det börjar bli sommar på riktigt. Danderydsborna hamnar i den gemensamma poolen en vecka före grannkommunerna norrut, Täby och Vallentuna.

För dig som vill premiärdoppa dig utomhus i alla tre kommunerna inom loppet av en vecka, pricka in den 20, 26 och 27 maj i kalendern:

Kvarnparksbadet i Danderyd öppnar den 20 maj

Här finns två bassänger, en stor och en liten. Den stora bassängen är 25 meter lång och den lilla mäter 13 meter. Djupet i den stora bassängen går från 1,10 meter 1,90 meter. Den lilla bassängen är uppdelad i en plaskpool för de minsta och en lite djupare del för de något äldre barnen.

Duschar finns både utomhus och omklädningsrum som dessutom erbjuder bastu. För den som vill aktivera sig utanför poolen finns ett pingisbord som är fritt att använda för badgäster.

Så hittar du dit: Åk Edsviksvägen från Mörby centrum, ta sedan till höger in på Noragårdsvägen. Bussar går till närliggande Nora torg och Danderydsvallen.

Kostnad för badande: Personer äldre än tre år ska vara medlem i Kvarnparksbadets vänner. Kostnaden för en familj är 1 500 kronor/säsong och för enskild medlem 750 kronor. Ett provbad kostar 60 kronor och gäster betalar 40 kronor.

Extra: Intill badet finns en festlokal, Smedjan, som medlemmar kan hyra för fester. Där finns plats för upp till 50 personer. Tyvärr kan det inte bli kaffe med dopp då lokalen inte uthyres under badsäsong.

Kvarnbadet i Vallentuna öppnar den 26 maj.

Förra året invigdes ett nytt soldäck som byggelever hade snickrat ihop. I år finns det inga större nyheter att presentera.

Kvarnbadets stora bassäng är tempererad, har åtta banor och är 50 meter lång.Två av banorna i den är alltid reserverade för motionssimning. Dessutom finns en kortare bassäng för simskola och mindre simkunniga barn samt en plaskdamm för de allra minsta.

På badområdet finns omklädningsrum, dusch och bastu. Dessutom finns en kiosk och servering. För den aktive utanför poolen finns en beachvolleybollplan, pingisbord och kubbspel.

Så hittar du dit: Gångavstånd från Vallentuna centrum, längs Väsbyvägen. Ligger intill Kyrkviken i Vallentunasjön.

Kostnad för badande: Gratis för barn yngre än tre år. Ungdomar (3-17 år) och pensionärer betalar 20 kronor och vuxna 60 kronor. Säsongskort för ungdomar och pensionärer kostar 300 kronor, för vuxna 400 kronor. Familjekort kostar 900 kronor, (maximalt två vuxna, gifta eller sammanboende, och samtliga hemmaboende barn 3-17 år).

Extra: Möjlighet finns att hyra kanoter med tillhörande flytvästar och släpvagn.

Norskogsbadet i Täby öppnar den 27 maj.

Det tempererade utomhusbadet Norskogsbadet ligger i Centralparken i Näsbypark. Badet har en 25-metersbassäng för motionssim och en grundare bassäng för lek. På området finns badvakter, servering, omklädningsrum och en plaskbassäng. I Centralparken finns ett megastor gräsmatta som bjuder på möjligheter till picknick.

Så hittar du dit: Kör centralvägen från Roslags Näsby trafikplats (E18) mot Näsbypark, sväng vänster vid Nytorpsvägen. Buss stannar vid Kuttervägen och Maskinvägen.

Kostnad för badande: För barn 4-19 år kostar det 35 kronor, vuxen 80 kronor. Klippkort för tio gånger kostar för barn (5-17 år) kostar 315 kronor, för vuxna 720 kronor.

Extra: I nära anslutning till badet finns tillgång till bastu, café och mat.