Nytt. Nu får Almarevägens förskola tillgång till sina nya lokaler. Foto: Christina Sjövall Axelsson

Snart öppnar Stäkets nya jätteförskola

Många år av planering, förseningar och byggkaos börjar närma sig sitt slut. Om en dryg vecka är det dags för förskoleinvigning på Almarevägen.

  • Publicerad 15:41, 8 nov 2019

Det stora förskolebygget på Almarevägen har äntligen nått sitt slut. Den 11 november flyttar barnen och personalen från Almarevägens förskola in och får sig ett rejält lyft jämfört med tidigare. Fram tills nu har verksamheten hållit till i baracker intill.

Så påverkas boende av stöket i Stäket

Tanken var att förskolan skulle stått klart redan i somras, men på grund av bland annat problem med upphandlingen försenades bygget.

Men nu är det alltså dags för inflyttning.

– Det här har vi väntat på i alla år. Skolan har funnits i sju år och vi har varit i baracker, säger förskolans biträdande rektor Titti Almgren. 

Ännu fler barn får plats

Den nya förskolan kommer få plats för 90 barn fördelade på fem avdelningar, en förstoring från det nuvarande antalet på 60 barn. Byggnaden är arkitektritad i två plan och pryds av konst från Järfälla. Personalen fick titta in i lokalen första gången förra veckan. 

– Alla har varit jättepositiva till själva arkitekturen, och gården är också väldigt fin. Den är lite spännande, ett bra alternativ jämfört med andra förskolegårdar, säger Titti Almgren. 

Får nylagad mat

Förskolan kommer också att få ett eget tillagningskök, där barnens måltider tillagas på plats varje dag. I nuläget har de endast ett mottagningskök där de tar emot maten från Iljansbodaskolan. Just nu håller avdelningarna på att inredas men ännu har inte barnen själva fått komma in och titta på förskolan. 

– Men barnen har varit delaktiga i hela processen, och de går på gården bredvid och har kunnat följa bygget utifrån. Nu längtar alla efter att få komma in, säger Titti Almgren.

Här byggs det i Stäket

Stockholm Direkt