Loppis. Nästa helg, 18-19 maj, är det kvartersloppis i Skälby. Bilderna är genrebilder. Foto: Johanna Lundberg/Ylva Bergman

Snart premiär för ny kvartersloppis i Skälby

Inom kort vankas det loppis i Skälby, och det är grannarna i en samfällighet som ska sälja alltifrån barnkläder till husgeråd hemma i det egna kvarteret.

  • Publicerad 17:07, 6 maj 2019

Sara Wikingsson, en av arrangörerna till loppisen

Ett gäng grannar som bor i en samfällighet i Skälby har tröttnat på att sakerna dräller omkring hemma, samtidigt som idén om att arrangera en gemensam loppis funnits ett tag.

Snart gör de slag i saken och fixar en loppis runt husknuten för att grejerna ska få nytt liv i andra hem.

– Det är ganska bekvämt att inte behöva åka iväg någonstans till en bakluckeloppis och packa in allt i bilen, utan här är det bara att bära ut allt i området, säger Sara Wikingsson, en av arrangörerna.

"Flera bord var"

Kläder för barn och vuxna, leksaker, husgeråd – enligt Sara Wikingsson kommer ett brett spann av saker att finnas till salu.

– Jag tror att vi kan täcka upp ganska mycket, det är ingen risk att någon går lottlös! Just nu är vi runt fem, sex personer som ska vara med, och vi lär ha flera bord var. Och så kan det komma till fler personer med, säger hon.

Lördag 18 maj och söndag 19 maj, klockan 10-15 båda dagarna, är det som gäller, på återvändsgränden på Uranusvägen i Skälby.

Vill du sälja på loppisen? Kontakta info@meteoren.se

Stockholm Direkt